VIDEO Pogledajte kako je prostor stare kemijske čistionice Ondrušek u Ilici 50 posao fora mjesto koje vole svi!

VIDEO Pogledajte kako je prostor stare kemijske čistionice Ondrušek u Ilici 50 posao fora mjesto koje vole svi!

Hostel Swanky Mint, vjerojatno najposebnije mjesto u središtu Zagreba koje je otvoreno posljednjih godina, ovih se dana proširio, pa sada ima i depandansu. 
Mini depandansa s pet soba smještena je u zgradi bočno, s desne strane od glavnog ulaza u popularni hostel koji se nalazi u dvorištu u Ilici 50.

Pogledajte video!

 

Riječ je o hostelu koji je dvaput osvojio hostelski Oscar kao najbolji u Hrvatskoj, prema Hostelworldu, ali osim što ga posjećuju turisti, on je i mjesto okupljanja Zagrepčana jer je ugostiteljski dio otvoren za sve.

Vlasnik hostela Andrija Pirnat uređenje prširenja hostela proveo je uz arhitekticu Irenu Vojnović iz arhitektonskog ureda Materija, koja je s njim i kolegicom Anom Bilan i prije uredila hostel, terase i bar s bazenom. S Pirnatom i Vojnović ekskluzivno smo prvi obišli prostor.

Slike na zidovima potpisuju dečki iz Modula 8

 

PRIČA O OBRTNICIMA

– Novi dio donekle se razlikuje od ‘starog’ jer je nešto manje industrijski uređen, iako, naravno, ima takvih detalja i držimo se i dalje našeg stila iz hostela, koji smo uredili u prostoru stare bojadisaonice i kemijske čistionice Ondrušek. No, kako je depandansa u drugoj zgradi i bliža je samoj Ilici, ovdje smo kroz uređenje ispričali priču o njezinim obrtnicima. Gostima su u ponudi sobe: Brijačnica, Šuster, Šnajderaj, Bravar i Urar – kaže Andrija Pirnat. Nove sobe površine su 20 kvadrata, samo je Šnajderaj još veći, za četiri kvadrata.

 

– Standard soba podignut je na razinu hotela po veličini, opremi i izgledu, ali opet ništa ovdje nije klasično hotelski – dodaje Pirnat.

Hostel sada ukupno ima 21 sobu raznih tipova, od ovih novih, preko tri studija i privatnih soba, do šest zajedničkih soba tipičnijih za hostele. Prošle godine Swanky Mint je dobio bazen i bar. Prostor za novi smještajni dio Andrija Pirnat nije kupio, nego ga je unajmio.

 

Čim se u susjedstvu hostela ukazala prilika za proširenjem, on ju je prihvatio iako mu tada nije bila u planu. Investicija u uređenje interijera i opremanje depadanse iznosi pola milijuna kuna.

Vlasnik hostela Andrija Pirnat i arhitektica Irena Vojnović iz arhitektonskog ureda Materija

 

RETRO-STIL

Sobe u depandansi detaljima uređenja prate svaka svoju obrtničku priču. U sobi Brijačnica može se, primjerice, naći starinski frizerski stolac, a u Šnajderaju je vintage šivaći stroj.

 

Posebnost su i tematske slike na zidu soba koje su naslikali dečki iz Modula 8.
Sve sobe imaju Hespo bračne krevete, dizajnerske lampe i zidne lampe Filipa Gordona Franka, stoliće uz krevete potpisuje Concept design, a pomoćni ležajevi su iz Ikee.

 

Cijeli hostel sada ima više od 1000 kvadrata i 26 zaposlenih osoba.

– U Zagrebu smo sada zaokružili priču, sve dalje što će se raditi bit će u svrhu podizanja kvalitete usluge. Nedostaje nam hrana i to će biti naš idući korak, dakle kuhinja da bismo bili ozbiljan ugostiteljski objekt – zaključuje Andrija Pirnat.

 

Više informacija o hostelu potražite na službenoj stranici Swanky Mint Hostela ili ih pratite na Facebooku.

 

Foto: Sandra Šimunović/Hanza Media

You must be logged in to post a comment Login