Prijava protiv župana: Uzeli mu pušku, supruzi ne smije ni prići

Prijava protiv župana: Uzeli mu pušku, supruzi ne smije ni prići

Protiv HDZ-ovog župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića podignuta je kaznena prijava nedugo nakon što je u medije izašla informacija da je fizički nasrnuo na svoju suprugu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1197262 / ]

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojega se sumnjiči da se 2. listopada 2017. godine, u večernjim satima, nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. st. 2. Kaznenog zakona te optužni prijedlog iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također mu je oduzeta puška za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju. Napominjemo, da je policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana, stoji u priopćenju PU požeško-slavonske.

Tomašević se u srijedu navečer očitovao priopćenjem u kojem je napisao kako su u protekla dva dana o njemu i o problemima u njegovoj obitelji u javnost plasirane mnoge dezinformacije i neistine te dodao da je u njegovu braku bilo problema, ali da su razmirice bile isključivo verbalnog karaktera. “Odgovorno i s punom čašću tvrdim da nisam udario suprugu”, ustvrdio je.

Njegova supruga izjavila je za HTV da je dugo u tišini trpjela fizičko i verbalno nasilje.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković potvrdio je u srijedu da mu je supruga požeško-slavonskog župana pisala vezano za suprugovo obiteljsko nasilje te istaknuo da mu na taj mail njegovi suradnici nisu skrenuli pozornost jer ga “očito” nisu percipirali kao dovoljno relevantan u šumi mailova koji svakodnevno pristižu, zbog čega je izrazio žaljenje te poručio da očekuje da se svi navodi provjere.

Nakon što je policija u utorak potvrdila da je Tomašević priveden, Nacionalno vijeće HDZ-a je na telefonskoj sjednici istog dana odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a, a nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju župana Alojza Tomaševića.

You must be logged in to post a comment Login