PEĐA GRBIN OPTUŽIO BRUNU ESIH DA ŠIRI LAŽI O NJEGOVU OCU “Uvrijedili ste njega, Istru, Istrijane i sve hrvatske branitelje!

PEĐA GRBIN OPTUŽIO BRUNU ESIH DA ŠIRI LAŽI O NJEGOVU OCU “Uvrijedili ste njega, Istru, Istrijane i sve hrvatske branitelje!

Bruna Esih jutros je na svom Facebooku podijelila tekst s malo poznatog portala hop.com.hr pod naslovom ‘Otac Peđe Grbina pucao po Hrvatskoj u vrijeme Domovinskog rata’. Esih je uz tekst pun neistina još i dodala – ‘Pročitati ovo obvezno!’.

 

I u cijeloj priči tu ne bi bilo ništa sporno da glavni junak tog teksta uopće nije otac Peđe Grbina. Zastupnik SDP-a, naravno, odmah je reagirao. Napisao je da njegov otac nije stanoviti V.G. već Slavko Grbin i da je bio hrvatski branitelj. Na kraju Grbin od Brune Esih zahtjeva ispriku.

– Već nekoliko godina opskurni portali optužuju mog tatu da je za vrijeme Domovinskog rata ubijao hrvatske branitelje. Do sada smo to ignorirali jer se s takvim glupostima niti tata niti ja nismo imali namjeru baviti. Ali, kada takvu klevetu širi i “uvažena” zastupnica Bruna Esih tada sam, na žalost, prisiljen reagirati.

“Poštovana” kolegice, za početak, moj se tata ne zove V.G. već Slavko Grbin. Kao i mnogi drugi Istrijani ’90.-ih je stao u obranu domovine i nikada se zbog toga nije busao u prsa jer je radio ono što je bila njegova dužnost. Uvrijedivši njega, uvrijedili ste Istru, Istrijane i hrvatske branitelje. Očekujem promptnu ispriku, a do tada dijelim nekoliko slika i link na povijest 1. domobranske bojne Pula, koje je moj tata bio član, možda nešto i naučite: https://hr.wikipedia.org/wiki/1._domobranska_bojna_Pula

 

You must be logged in to post a comment Login