Svakodnevno

Svakodnevno je Portal vijesti iz Hrvatske

OTKRIVEN UZROK PADA RUSKOG ZRAKOPLOVA Istražitelji objavili: 'Pilot je imao krive informacije o brzini aviona!' OTKRIVEN UZROK PADA RUSKOG ZRAKOPLOVA Istražitelji objavili: 'Pilot je imao krive informacije o brzini aviona!'
This post was originally published on this sitehttps://www.jutarnji.hr/incoming/pad-aviona-rusijajpg/7023858/ALTERNATES/LANDSCAPE_780/Pad aviona Rusija.jpg Istražitelji pada ruskog zrakoplova na letu An-148 u kojem je poginula 71 osoba vjerojatno... OTKRIVEN UZROK PADA RUSKOG ZRAKOPLOVA Istražitelji objavili: 'Pilot je imao krive informacije o brzini aviona!'
This post was originally published on this site
https://www.jutarnji.hr/incoming/pad-aviona-rusijajpg/7023858/ALTERNATES/LANDSCAPE_780/Pad aviona Rusija.jpg

Istražitelji pada ruskog zrakoplova na letu An-148 u kojem je poginula 71 osoba vjerojatno su otkrili uzrok nesreće koja se dogodila u nedjelju kraj Moskve. Pregledavanjem podataka iz prve crne kutije došli su do zaključka da je pad aviona uzrokovao led na senzorima zbog čega su piloti u zrakoplovu imali krive informacije na brzinomjeru.

Ruski istražitelji su dodali da su ovo tek preliminarne analize, te da će do potvrde ove informacije doći kad otvore drugu crnu kutiju i preslušaju komunikaciju pilota i kontrole leta.

– Na pokazateljima u kokpitu bili su potpuno krivi podaci o brzini zrakoplova. Sve su to uzrokovali zaleđeni senzori i zato se avion našao u ‘posebnoj situaciji’ – stoji u izvještaju.
Zrakoplov Saratov Airlinesa u nedjelju se srušio nedaleko od Moskve. Na letu je bilo 65 putnika i šef članova posade. Nitko nije preživio.