Svakodnevno

Svakodnevno Vijesti 24/7/365

Mostovi zastupnici odbacuju izvješće HERE te je optužuju za stanje u energetici i kriminal Mostovi zastupnici odbacuju izvješće HERE te je optužuju za stanje u energetici i kriminal
“Situacija u energetici je loša, tu postoji vaša ozbiljna odgovornost, smatram da niste opravdali naziv neovisnog, stručnog regulatora koji je zakonom obvezan raditi u... Mostovi zastupnici odbacuju izvješće HERE te je optužuju za stanje u energetici i kriminal

“Situacija u energetici je loša, tu postoji vaša ozbiljna odgovornost, smatram da niste opravdali naziv neovisnog, stručnog regulatora koji je zakonom obvezan raditi u interesu Hrvatske”, rekao je ‘mostovac’ Slaven Dobrović predsjedniku Upravnog vijeća HERA-e Tomislavu Jurekoviću.

HERA je, kaže, radila vrlo malo ili ništa od toga, “dakle na štetu građana, a na korist pojedincima”, pa se nada “da će nadležne institucije poraditi na tom pitanju”.

Dobrović HERA-i zamjera da u izvješću ne spominje cijenu kilovat sata topline, iako u mnogim mjestima građani plaćaju visoke troškove za grijanje.

“Tvrdite da štitite potrošače, no kad vam se ukazuje na nelogičnosti proglasite se nenadležnim, a primjer za to je ugradnja mjerila, odnosno brojila potrošnje energije”, rekao je Dobrović.

“Izvješće treba odbaciti i svatko tko tako ne postupi štiti kriminal koji se događa u HERA-i i hrvatskoj energetici”, poručuje Nikola Grmoja (Most).

Miro Bulj (Most) tvrdi da će zbog subvencija za vjetroelektrane struja u Dalmaciji biti skuplja za sto kuna mjesečno. “Zanimljivo je kome su sve na silvestrovsku noć dijeljeni poticaji, poglavito za vjetar”, kaže Bulj i spominje firme bivših direktora HEP-a i pomoćnike ministra Ivana Vrdoljaka

Podršku Izvješću najavljuju vladajući HNS i HDZ, ali i SDP. Darko Horvat (HDZ) kaže da je izvješće metodološki korektno sastavljeno, “HERA radi u okviru zakona i pravila”, odgovara Stjepan Čuraj (HNS) na opaske o vjetroelektranama.

“Ne možete ovo podržati”, poručuje SDP-u Bulj, a Gordan Maras (SDP) uzvraća da nikakvo SDP-ovo glasovanje neće prekinuti, odnosno promijeniti stanje u energetici.

“Osim toga, Most je dva puta doveo HDZ na vlast”, podsjeća ga Maras.

Sabor je kasno u četvrtak raspravljao i o radu Probacijske službe u prošloj godini, po riječima Vladina predstavnika Služba je ostvarila odlične rezultate.

svakodnevno_4tmnod