MLADIĆ KOJEG JE SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO SVEĆENIK U SLAVONIJI ZAVRŠIO U BOLNICI ZBOG ŽIVČANOG SLOMA “Nisam mogao izdržati pritisak…”

MLADIĆ KOJEG JE SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO SVEĆENIK U SLAVONIJI ZAVRŠIO U BOLNICI ZBOG ŽIVČANOG SLOMA “Nisam mogao izdržati pritisak…”

Unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise, nije izdržao…

Žrtva svećenika iz Slavonije i Baranje čija je nepravomoćna presuda od šest mjeseci dobrotvornog rada šokirala javnost, nije izdržao pritisak ovih događanja – doživio je živčani slom zbog kojeg je hospitaliziran.

– Ne mogu vjerovati da netko može dirati dijete u sedmom ili osmom razredu i za to ne biti osuđen. Najviše u svemu tome me razbjesnila presuda gdje se govori da nije riječ o silovanju, a sam je čin napravljen bez pristanka – rekao je mladić za emisiju Provjereno.

Njegov slučaj izazvao je veliki interes javnosti, a unatoč preporuci da ne čita komentare na medijske napise, nije izdržao. To ga je slomilo, a najviše su ga pogodili oni u kojima se krivnja svaljuje na njegovu majku.   

– Bilo mi je teško sve ovo prolaziti ponovo, ali samo to učinio iz razloga što presuda treba meni donijeti duhovni mir. Htio sam biti svećenik, nisam dobio pravo na izbor u životu, na izbor i samostalno otkrivanje svoje seksualnosti. Smatram da je potrebno mijenjati zakon za ovakva zlodjela jer su kazne preblage. Da ovime spasimo i jedno dijete, mislim da smo već učinili puno! – kazao je iz bolesničke postelje na odjelu psihijatrije jedne hrvatske bolnice.

NOVA TV/Provjereno

Žalbu na presudu osječki DORH najavio je još prošli tjedan.

– S obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela i činjenicu da se radi o teškom kaznenom djelu protiv spolne slobode, ovo državno odvjetništvo izrečenu kaznenopravnu sankciju smatra neprimjerenom i protivnom svrsi kažnjavanja te će stoga po, primitku pisanog otpravka presude, podnijeti žalbu protiv navedene presude – stoji u njihovom službenom izvješću.

You must be logged in to post a comment Login