Svakodnevno

Svakodnevno je Portal vijesti iz Hrvatske

Majmun pretukao čuvara jer je 'očijukao' s njegovom voljenom Majmun pretukao čuvara jer je 'očijukao' s njegovom voljenom
This post was originally published on this siteMajmunska ljubavna priča iz jednog ukrajinskog zoološkog vrta dobila je neuobičajen epilog. No, krenimo redom. Zaljubljene čimpanze... Majmun pretukao čuvara jer je 'očijukao' s njegovom voljenom
This post was originally published on this site

Majmunska ljubavna priča iz jednog ukrajinskog zoološkog vrta dobila je neuobičajen epilog. No, krenimo redom.

Zaljubljene čimpanze znakovitih imena Romeo i Julija već su postale poznati par ukrajinskog ZOO-a, no nedavno je došlo do nesvakidašnjeg incidenta. Naime, Romeo je pobjesnio nakon što je Julija pokušala preko stakla poljubiti čuvara Sergeja. Prvo je počeo udarati nju, a kad ih je čuvar pokušao razdvojiti, napao je i njega grizući ga po prstima i ušima, piše The Sun.

Odgrizao mu je komadić desnog uha i udario ga ispod oka, zbog čega nesretni čuvar ima ogromnu ‘šljivu’. Sergej je uspio pobjeći i odvesti se u bolnicu gdje je brzinski zbrinut.

Majmun napao čuvara | Autor: Facebook/CanvaFoto: Facebook/Canva

Glasnogovornik bolnice Andrej Kozačenko rekao je za lokalne medije:

– Njegovo desno uho i prsti lijeve ruke su izgriženi, a od tih ugriza nedostaju mu neki dijelovi uha i prstiju. Učinili smo sve što je u našoj moći da spasimo što se da spasiti.

Oglasili su se i iz ZOO-a Feldman Ecopark, koji se nalazi u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine.

– Čimpanze su iznimno opasne životinje s jakim čeljustima i mogu lako izgristi čovjeka. Naš čuvar nije trebao ući u kavez, no već šest godina čuva čimpanze i nije mislio da može doći do toga, rekla je Valerija Ivašenko, glasnogovornica ZOO-a.

Majmun napao čuvara | Autor: FacebookFoto: Facebook

Čuvar Sergej potvrdio je svoju povezanost s Romeom i Julijom i rekao da se ovakvo nešto dosad još nije dogodilo. Uvjeren je da ga je Romeo napao zbog ljubomore, a on je samo htio zaštititi Juliju.

Iz ZOO-a su potvrdili da je majmunski par prije nekoliko mjeseci dobio prvog potomka.