Majmun pretukao čuvara jer je “očijukao” s njegovom voljenom

Majmun pretukao čuvara jer je “očijukao” s njegovom voljenom

Majmunska ljubavna priča iz jednog ukrajinskog zoološkog vrta dobila je neuobičajen epilog. No, krenimo redom.

Zaljubljene čimpanze znakovitih imena Romeo i Julija već su postale poznati par ukrajinskog ZOO-a, no nedavno je došlo do nesvakidašnjeg incidenta. Naime, Romeo je pobjesnio nakon što je Julija pokušala preko stakla poljubiti čuvara Sergeja. Prvo je počeo udarati nju, a kad ih je čuvar pokušao razdvojiti, napao je i njega grizući ga po prstima i ušima, piše The Sun.

Odgrizao mu je komadić desnog uha i udario ga ispod oka, zbog čega nesretni čuvar ima ogromnu ‘šljivu’. Sergej je uspio pobjeći i odvesti se u bolnicu gdje je brzinski zbrinut.

Majmun napao čuvara | Autor: Facebook/CanvaFoto: Facebook/Canva

Glasnogovornik bolnice Andrej Kozačenko rekao je za lokalne medije:

– Njegovo desno uho i prsti lijeve ruke su izgriženi, a od tih ugriza nedostaju mu neki dijelovi uha i prstiju. Učinili smo sve što je u našoj moći da spasimo što se da spasiti.

Oglasili su se i iz ZOO-a Feldman Ecopark, koji se nalazi u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine.

– Čimpanze su iznimno opasne životinje s jakim čeljustima i mogu lako izgristi čovjeka. Naš čuvar nije trebao ući u kavez, no već šest godina čuva čimpanze i nije mislio da može doći do toga, rekla je Valerija Ivašenko, glasnogovornica ZOO-a.

Majmun napao čuvara | Autor: FacebookFoto: Facebook

Čuvar Sergej potvrdio je svoju povezanost s Romeom i Julijom i rekao da se ovakvo nešto dosad još nije dogodilo. Uvjeren je da ga je Romeo napao zbog ljubomore, a on je samo htio zaštititi Juliju.

Iz ZOO-a su potvrdili da je majmunski par prije nekoliko mjeseci dobio prvog potomka.

You must be logged in to post a comment Login