Svakodnevno

Svakodnevno je Portal vijesti iz Hrvatske

Djed podvodio prijateljicu svoje unuke: Nisam znao da nema 18 Djed podvodio prijateljicu svoje unuke: Nisam znao da nema 18
This post was originally published on this site Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva karlovačka policija istražuje Karlovčanina zbog sumnji da je počinio kazneno djelo... Djed podvodio prijateljicu svoje unuke: Nisam znao da nema 18
This post was originally published on this site

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva karlovačka policija istražuje Karlovčanina zbog sumnji da je počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – podvođenjem, i to na štetu prijateljice svoje unuke.

Karlovčanin se žalio Županijskom sudu u Karlovcu jer smatra da su optužbe djevojke neutemeljene. Brani se kako nije znao da u vrijeme počinjenje zločina koji mu se stavlja na teret djevojka nije bila punoljetna.

– Kako je oštećena s mojom unukom išla u srednju školu, a krajem 2014. i početkom 2015. ona je bila punoljetna, pretpostavljao sam da i djevojka ima navršenih 18 godina – brani se Karlovčanin.

Sud je odbio njegovu žalbu navodeći da je Županijsko državno odvjetništvo dovoljno argumentiralo postojanje osnovane sumnje o počinjenju kaznenog djela.

– Oštećenica je policijskim službenicima opsežno opisala kontakte s okrivljenikom i način na koji se on prema njoj odnosio, čak spominjući kako je njoj planski pristupao i da je znao koliko ima godina jer mu je pri useljenju u njegov stan pokazala rodni list i domovnicu, jer u to vrijeme još nije imala osobnu iskaznicu.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do 10 godina.

O dokazima koji će se prikupiti u istrazi ovisi hoće li protiv osumnjičenika podići optužnicu ili će slučaj biti odbačen.