Svakodnevno

Svakodnevno Vijesti 24/7/365

Djed podvodio prijateljicu svoje unuke: Nisam znao da nema 18 Djed podvodio prijateljicu svoje unuke: Nisam znao da nema 18
Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva karlovačka policija istražuje Karlovčanina zbog sumnji da je počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – podvođenjem, i... Djed podvodio prijateljicu svoje unuke: Nisam znao da nema 18

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva karlovačka policija istražuje Karlovčanina zbog sumnji da je počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – podvođenjem, i to na štetu prijateljice svoje unuke.

Karlovčanin se žalio Županijskom sudu u Karlovcu jer smatra da su optužbe djevojke neutemeljene. Brani se kako nije znao da u vrijeme počinjenje zločina koji mu se stavlja na teret djevojka nije bila punoljetna.

– Kako je oštećena s mojom unukom išla u srednju školu, a krajem 2014. i početkom 2015. ona je bila punoljetna, pretpostavljao sam da i djevojka ima navršenih 18 godina – brani se Karlovčanin.

Sud je odbio njegovu žalbu navodeći da je Županijsko državno odvjetništvo dovoljno argumentiralo postojanje osnovane sumnje o počinjenju kaznenog djela.

– Oštećenica je policijskim službenicima opsežno opisala kontakte s okrivljenikom i način na koji se on prema njoj odnosio, čak spominjući kako je njoj planski pristupao i da je znao koliko ima godina jer mu je pri useljenju u njegov stan pokazala rodni list i domovnicu, jer u to vrijeme još nije imala osobnu iskaznicu.

Za ovo kazneno djelo predviđena je kazna zatvora do 10 godina.

O dokazima koji će se prikupiti u istrazi ovisi hoće li protiv osumnjičenika podići optužnicu ili će slučaj biti odbačen.

svakodnevno_4tmnod