Site icon svakodnevno.me

ANKETA Trebaju li Karoglan i(li) Jakirović dobiti otkaz ako izgube? Dinamu je zamjena tu…

Neće derbi ništa odlučiti, još je puno kola u igri i puno bodova, papagajski ponavljaju i Željko Sopić i Mislav Karoglan i Sergej Jakirović. A iz tjedna u tjedan sve je manje bodova u igri. I sve više stručnjaka i navijača Rijeku shvaća vrlo ozbiljno.

Zapravo je Sopić jedini od te trojice čvrsto ‘u sedlu’. I Jakiroviću i Karoglanu već se neko vrijeme trese stolac i tko god izgubi u derbiju, mnogi će navijači (opet) zazivati njegov odlazak s klupe. Ove je godine Jakirovićevu poziciju učvrstila pobjeda nad Betisom, ali krah u Solunu i činjenica da je jedini u povijesti uspio u jednoj sezoni dvaput prokockati dva gola prednosti u Europi, vratili su upitnike.

01:06

Zagreb: Navijači u dugačkom redu čekaju ulaznice za utakmicu Dinamo – Hajduk

|
Video: 24sata/pixsell

I zapravo je bolna činjenica za obojicu da je možda i glavni argument protiv smjene pitanje tko bi ih naslijedio. U ovom trenutku, dva mjeseca prije završetka sezone, kada na tržištu baš i nema nekog izbora. Iako ga, zapravo, Dinamo ima! Igor Bišćan (45) opet je slobodan, dijelom je i slagao ovu momčad, mnogi su uvjereni da nije ni trebao dobiti otkaz nakon ispadanja u Ligi prvaka od AEK-a, a s Velimirom Zajecom ima odličan odnos.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U HNL-u Jakirović (47) s Dinamom osvaja 2,05 bodova po utakmici, s tim da mu je drugi dio prvenstva popravio prosjek jer na proljeće ima 2,22 boda. Unatoč groznom početku i potopu od Lokomotive (0-3).
Mislav Karoglan (41) je u obrnutoj situaciji. On u ovom mandatu na klupi ima 2,22 boda po susretu, ali briljirao je na jesen, dok ove godine ima samo 1,89 bodova prosječno.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Međusobno su imali dva okršaja, Jakir ima jednu pobjedu (Rijeka – Istra 6-0) i jedan remi (Dinamo – Hajduk 0-0). Jakirović je kao trener šest puta pobijedio Hajduk (četiri puta s Goricom i dvaput s Rijekom), s Dinamom još čeka trijumf. Ima i tri pobjede i četiri remija, a samo je Slaven, Istru i Rudeš pobjeđivao češće, sedam puta. Štoviše, i s Goricom 2018. i s Rijekom 2023. trijumfirao je na Poljudu.
Karoglan, s druge strane, u tri utakmice protiv Dinama nema pobjedu. Dvaput je remizirao s Hajdukom (0-0 i 1-1) i jedanput izgubio s Istrom 3-0.

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

– U treninzima nema bitne razlike, pripreme su kao za svaku drugu utakmicu, ali tenzije i emocije su velike i trener ih treba obuzdati. Tu će Karoglan imati veći problem. Obojica su svjesna da im momčadi ne blistaju igrom, Karoglan je uvijek oprezan, ali ne bih mijenjao ni jednoga u slučaju poraza. Nezahvalno je to, a i pitanje je koga dovesti. Jakirović je napravio nekoliko pogrešnih procjena, ali najveći je Dinamov problem disfunkcionalnost kluba – rekao je Igor Pamić.
A što vi mislite, treba li eventualno poraz u derbiju Jakirovića i(li) Karoglana stajati posla?



Source link

Exit mobile version