Site icon svakodnevno.me

Hrvatski košarkaši saznali su potencijalne protivnike na OI u Parizu. Ždrijeb nas nije pomazio

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je potencijalne protivnike na Olimpijskim igrama u Parizu u slučaju ako prođe kvalifikacijski turnir koji će se održati u srpnju. Ako će Hrvatska sudjelovati u košarkaškom turniru u Parizu, onda će biti dio skupine A, zajedno s Australijom, Kanadom i još jednom reprezentacijom koja će se plasirati na OI preko kvalifikacija. 

Kanada je na Svjetskom prvenstvu koje je održano prošle jeseni osvojila broncu, dok je Australija na SP-u 2019. bila na četvrtom mjestu. Obje su reprezentacije košarkaške sile, kao i Španjolska, koja bi mogla završiti u skupini A ako osvoji kvalifikacijski turnir.
Podsjetimo, Hrvatsku čeka kvalifikacijski turnir za OI u kojoj će biti u skupini A sa Slovenijom i Novim Zelandom. U skupini B su Grčka, Egipat i Dominikanska Republika, a po dvije prvoplasirane reprezentacije iz tih skupina izborit će polufinale. Samo će pobjednik turnira zaraditi svoje mjesto na OI u Parizu.

Foto: Fiba

U skupini A će uz pobjednika kvalifikacijskog turnira u kojem je Hrvatska igrati i pobjednik kvalifikacijskog turnira na kojem sudjeluju Angola, Bahami, Finska, Libija, Poljska i Španjolska, koja je veliki favorit za plasman na OI.
U skupini B su Francuska, Njemačka, Japan i pobjednik kvalifikacijskoj turnira u kojem sudjeluju Brazil, Kamerun, Gruzija, Latvija, Crna Gora i Filipini.
U skupini C su Srbija, Južni Sudan, SAD i pobjednik kvalifikacijskog turnira u kojem sudjeluju Portoriko, Obala Bjelokosti, Italija, Litva i Meksiko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version