Site icon svakodnevno.me

Šok za Srbiju: Megatalent iz Bayerna odabrao je Njemačku?

Talentirani nogometaš Bayerna, Aleksandar Pavlović (19) sve je bliže njemačkoj nogometnoj reprezentaciji, što je udarac za srpski savez i izbornika Dragana Stojkovića, koji su ga htjeli dovesti u svoje redove. Naime, 19-godišnji Pavlović rođen je u Münchenu, čak je odigrao i dvije utakmice za U-20 reprezentaciju Njemačke, ali su mu roditelji Srbi.

Ove je sezone Pavlović debitirao za seniorsku momčad i brzo je pokazao kako je riječ o velikom talentu, zbog čega su nogometaša Bayerna pomno pratili njemački i srpski savez, koji je čak i poslao delegaciju u Njemačku na sastanak s Pavlovićevim roditeljima. 

Foto: Marcel Engelbrecht/DPA

Nijemci su odgovorili srpskom savezu s konkretnim potezom. Naime, tamošnje novine Bild prenose kako izbornik ‘elfa’ Julian Nagelsmann planira uvrstiti Pavlovića na popis A reprezentacije za nadolazeću reprezentativnu stanku u ožujku.

Njemačka će poslati jasan signal Srbiji
Reprezentaciju Njemačke čekaju prijateljske utakmice protiv Francuske (23. ožujak) i Nizozemske (26. ožujak). Nagelsmann će u srijedu objavit popis, ali i dalje postoje šanse da Pavlović zaigra za Srbiju, ako se odluči za taj potez.

Foto: Tom Weller/DPA

Naime, prema pravilima Fife, igrač koji nije odigrao više od tri utakmice za reprezentaciju ili nije napunio 21 godinu ima pravo promijeniti reprezentaciju.  Ipak, Njemačka bi Srbiji poslala jasan signal ako Pavlović zaigra za reprezentaciju na sljedećem okupljanju, zaključuje Bild.
Pavlović je ove sezone odigrao 14 utakmica za Bayern u svim natjecanjima i zabio dva gola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version