Site icon svakodnevno.me

Nizozemci: Ajax otpisao tri Hrvata koje je platio 31 mil. €

Na prodaju je čak devet od 13 igrača koje je prošloga ljeta doveo kasnije smijenjeni sportski direktor Sven Mislintat.

POGLEDAJTE VIDEO: Utakmica Ajaxa i Feyenoorda

00:49

Utakmica Ajaxa i Feyenoorda

|
Video: 24sata/REUTERS

Među njima su i Josip Šutalo, Borna Sosa te Jakov Medić (Hrvati plaćeni 31 mil. eura). Ovo je objavio Mike Verweij, novinar De Telegraafa, najčitanijeg nizozemskog medija i Ajaxov insajder.

Georges Mikautadze, Carlos Forbs, Gaston Avila, Chuba Akpom, Benjamin Tahirović i Anton Gaai također su dio “odreda otpisanih”. Od novih igrača na transfer-listu ne idu samo Sivert Mannsverk, Diant Ramah i Branco van den Boomen.

Mislintat se proslavio kao glavni skaut Borussije Dortmund od 2006. do 2017. godine. Otkrio je, između ostalih, Roberta Lewandowskog i Pierre-Emericka Aubameyanga. Nakon toga je dvije godine istu funkciju obnašao u Arsenalu.

Od 2019. do 2022. bio je sportski direktor u Stuttgartu. Tamo je upoznao Bornu Sosu, a upravo mu je njegov transfer u Ajax presudio. Mislintat je otpušten zato što je bio pod istragom oko sukoba interesa jer je doveo Sosu preko posrednika s kojim je dijelio proviziju. 
Josip Šutalo je kupljen od Dinama za 20,5 milijuna eura i pod paljbom je kritika. Borna Sosa je doveden iz Stuttgarta za osam milijuna eura. U napadu igra jako dobro, ali trener od njega očekuje bolji doprinos u obrani. Jakov Medić je plaćen tri milijuna eura St. Pauliju, ali je od ljeta samo pet puta bio član prve postave. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version