Site icon svakodnevno.me

Bayer se spasio senzacionalnog poraza, Liverpool deklasirao Dinamova ‘krvnika’, remi Ajaxa

Bayer Leverkusen izbjegao je prvi poraz ove sezone. Aktualni lider Bundeslige skoro se ‘poskliznuo’ u prvoj utakmici osmine finala Europske lige u dvoboju protiv azerbajdžanskog prvaka Qarabaga na Azersun Areni, ali je golom Patricka Schicka u 92. minuti izbjegao poraz. Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ušao je u igru u 81. minuti.

Domaćin je odlično ušao u utakmicu. Najprije je u 26. minuti je Yassine Benzia zabio za vodstvo, a Juninho Viera povisio je vodstvo u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Xabi Alonso možda je podcijenio protivnika, pa je na klupi ostavio glavne adute kao što su Florian Wirtz, Jeremie Frimpong i Granit Xhaxa. 
Zato Španjolac nije puno oklijevao, ubacio je Xhaxu i Frimponga za drugih 45 minuta, ali to nije bilo dovoljno, pa je u 59. minuti u igru ušao i najbolji igrač kluba, Wirtz, koji je nakon 11 minuta na travnjaku zabio gol i smanjio zaostatak, dok je Patrik Schick u 92. minuti donio izjednačenje Nijemcima, koji tako nakon 35 utakmica ove sezone ostaju neporaženi! 

Liverpool deklasirao Dinamova krvnika

Jurgen Klopp zato nije previše kalkulirao s prvom postavom Liverpoola u utakmici protiv Sparte iz Praga, koja je ljetos izbacila Dinamo u kvalifikacijama za Europsku ligu. 

Iako je pred ‘redsima’ derbi sezone protiv Manchester Cityja (nedjelja, 16:45 sati), Klopp je od prve minute zaigrao s nekoliko prvotimaca. To mu se isplatilo jer je Alexis Mac Allister zabio za vodstvo već u šestoj minuti, a Darwin Nunez je golovima u 25. i trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela donio veliko vodstvo ‘redsima’ na poluvremenu.
Poraz češkog kluba ublažio je Conor Bradley, koji je zabio autogol, a rezultat je povisio Luiz Diaz u 53. minuti. Mohamed Salah ušao je u igru u 74. minuti i zabio gol u 86. minuti, ali mu je poništen nakon VAR pregleda. Ipak, ‘redsi’ tu nisu stali,  pa je Dominik Szoboszlai zabio peti gol engleskog kluba u 94. minuti. Uzvrat će se igrati na Anfieldu.
Ajax remizirao bez Šutala
Ajax je u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige remizirao protiv Aston Ville 0-0 u Amsterdamu. Zanimljivo, obje su momčadi krajem utakmice ostale bez jednog igrača. 
Najprije je Enzi Konsa dobio crveni karton i time ostavio Engleze na desetorici igrača od 83. minute, ali je Tristan Gooijer također ‘pocrvenio’ u 86. minuti. Obojica su dobili drugi žuti karton i time ranije otišli na tuširanje.

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo nije konkurirao za ovu utakmicu zbog ozljede, ali ionako ju nije mogao igrati zbog crvenog kartona koji je dobio u šesnaestini finala. Borna Sosa odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.
Rezultati 
Europska liga

Qarabag – Bayer Leverkusen 2-2
Roma – Brighton 4-0
Sparta Prag – Liverpool 1-5

Konferencijska liga

Ajax – Aston Villa 0-0
Molde – Club Brugge 2-1
Olympiacos – Maccabi Tel Aviv 1-4
Sturm – Lille 0-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.



Source link

Exit mobile version