Site icon svakodnevno.me

VIDEO Zadrani dočekali prvake u 1.30 ujutro, Narodni trg gorio! ‘Ma gdje to ima u Hrvatskoj?’

Na Gripama su u finalu Kupa Krešimira Ćosića imali atmosferu kao da se igra u legendarnim Jazinama Na izlasku iz Splita, kod naplatnih kućica u Dugopolju, zajedno su ih bakljadom pozdravili Tornado i Torcida… Ali to je bilo ništa u usporedbi s dočekom koji su imali u svom gradu koji sat kasnije.

POGLEDAJTE VIDEO:

01:33

Doček KK Zadra nakon osvajanja Kupa

|
Video: Šime Zelić/PIXSELL

Košarkaši Zadra stigli su na balkon zgrade Gradske uprave, gdje su i posljednjih godina tradicionalno slavili osvajanje trofeja. Prošlo je 1.30 ujutro, a na Narodnom trgu pozdravile su ih tisuće. Pjesma, bakljada, kolektivna pozitivna ludnica… Zadar je opet pokazao koliko voli i živi košarku.

“Kako je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena”, zapjevali su u čast devetom trofeju Krešina Kupa.

– Jupe, Jupe, Jupe – orilo se trgom kad je mikrofon dobio arhitekt šampionske momčadi Danijel Jusup.

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

– Gdje to ima u Hrvatskoj da navijači dođu u drugi grad i napune dvoranu? To treba poštovati, cijeniti i držati kao malo vode na dlanu. Svi mi nekad pretjeramo, zato s navijačima treba razgovarati i objašnjavati im. Ali bez njih ovo nema smisla – rekao je Jupe.

Uz tradicionalne zadarske uspješnice, pala je i čašica šampanjca u čast prvacima, čestitali su im, među ostalima, i gradonačelnik Branko Dukić i ministar regionalnog razvoja Šime Erlić.

Jusupa su upitali što mu je bilo bitno kad je gradio momčad koja je u manje od godinu dana osvojila prvenstvo i Kup.

– Karakter. Tražio sam igrače s karakterom koji će biti profesionalci i igrati sa srcem, a ne zbog novca. Ne možeš doći u Zadar i ne igrati za srcem – rekao je Jusup.

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

MVP, MVP!

Posebne ovacije dobio je i prvi čovjek s triple doubleom u finalima Krešina kupa. Luka Božić utrpao je Ciboni 29 koševa uz deset skokova i deset asistencija. Pozdravili su ga uzvicima “MVP, MVP!”.

– Hvala svima koji ste došli u Split i napravili domaćinsku atmosferu u sve tri utakmice. Hvala Bogu na Danijelu Jusupu, na ovoj momčadi i stručnom stožeru. Osvojili smo Kup jer smo najjači – kazao je Luka.

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Kapetan Marko Ramljak dodao je:

– Ne možete ni zamisliti kako je igrati na Gripama u tako sjajnoj, zadarskoj atmosferi. Nadamo se da nećemo stati na ovome!

Uz ovakvu podršku navijača teško će stati.

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Foto: Sime Zelic/PIXSELL



Source link

Exit mobile version