Site icon svakodnevno.me

Suluda odluka: Talijanima dali nagrade i za MVP-a i najboljeg golmana, a Hrvatima baš ništa!

Iako je Hrvatska osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu, nijedna od dvije pojedinačne nagrade koju je Fina dodjeljivala nije otišla u njene ruke, već u ruke – Talijana. Suludo, moramo priznati.

01:11

Vaterpolisti slavili zlato

|
Video: Tomislav Gabelić 24sata

Naime, najboljim igračem prvenstva (MVP) proglašen je Talijan Francesco Di Fulvio koji je na Mundijalu zabio 18 golova. Za usporedbu, jednak broj golova ima hrvatski reprezentativac Loren Fatović, i to uz čak osam šuteva manje.

Najbolji golman turnira prema Svjetskoj federaciji vodenih sportova je Talijan Marco del Lungo koji je u finalu imao sedam obrana uz 39 posto učinkovitosti. Hrvat Marko Bijač skinuo je devet lopti (45 posto).

Foto: David Damnjanovic/PIXSELL

Gledajući ukupno na turniru, Bijač ima 41 obranu, čak 10 više od Del Lunga i bolju efikasnost, 51 naspram 44 posto. Ali eto, Fini to nije bilo dosta. Samo da nam na putu kući i zlato ne oduzmu…

Najbolji strijelac turnira je Francuz Thomas Vernoux s 26 golova iz 40 udaraca. Na drugom je mjestu Talijan Andrea Fondelli s 20 golova, a Fatović, Di Fulvio i Mađar Gergo Zalanki zabili su po 18.



Source link

Exit mobile version