Site icon svakodnevno.me

Tucak odlučio tko ide na SP: ‘Barakudama’ promijenili termin prve utakmice u Dohi

U subotu oko podneva hrvatski vaterpolisti okončat će prvu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo koju su ovaj tjedan odrađivali u Rovinju. Ako mislite da će na nekoliko dana odmoriti, predahnuti… Da, hoće! Točno 24 sata! Već u nedjelju stožer na čelu s izbornikom Ivicom Tuckom dogovorio je nastavak priprema u Zagrebu.

Na taj je dio Tucak pozvao 15 igrača, odnosno, ti će igrači, ne bude li neželjenih problema poput ozljeda ili bolesti, i putovati na Svjetsko prvenstvo. Tucak se, doduše, samo zahvalio dvojici golmana, Jerku Jurlini i Ivanu Mauru Čubraniću. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Reprezentativci će u Zagrebu trenirati do utorka kada lete za Dubai, gdje su dogovoreni zajednički treninzi s Talijanima i Grcima. Iz Dubaija se za Dohu planira 2. veljače.

A tri dana kasnije Hrvatska igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Australije. No, ne u prvotnom jutarnjem terminu od 9 sati po lokalnom vremenu, već u 13.30 (11.30 po hrvatskom) što je svakako puno bolja opcija od prve po kojoj bi se igrači morali buditi u 5.30, za možda i najvažniju utakmicu na putu prema Olimpijskim igrama u Parizu. Pobijede li Australce, osigurat će minimalno drugo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u potencijalnoj osmini finala, a uspiju li i Španjolce u drugom kolu, osigurat će četvrtfinale i najvažniji cilj Dohe – Pariz.

Golmani: Marko Bijač, Mate Anić

Centri: Josip Vrlić, Ivan Krapić, Luka Lončar

Braniči: Rino Burić, Matias Biljaka, Marko Žuvela

Vanjski: Konstantin Harkov, Filip Kržić, Franko Lazić, Zvonimir Butić, Ante Vukičević, Jerko Marinić Kragić, Loren Fatović

Raspored u skupini:1. kolo, ponedjeljak, 5. veljače: Hrvatska – Australija (11.30 hrvatsko vrijeme)2. kolo, srijeda, 7. veljače: Španjolska – Hrvatska (17.00 hrvatsko vrijeme)3. kolo, petak, 9. veljače: Južna Afrika – Hrvatska (14.00 hrvatsko vrijeme)



Source link

Exit mobile version