Site icon svakodnevno.me

Perkovac preuzeo odgovornost za poraz: Nismo probudili ekipu

Moramo odmah reći, preuzimam odgovornost za ovo što smo igrali – katastrofalno loše. Nismo uspjeli vratiti ekipu da budu ratnički raspoloženi, stalno smo nešto križali, izgubili sedam osam lopti, promašivali zicere. Preuzimam odgovornost, morao sam bolje pripremiti ekipu sa stručnim stožerom, započeo je nakon poraza od Islanda (35-30) izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac.

Nakon dva gola prednosti u prvom poluvremenu (18-16) i nade da bi Hrvatska mogla ostati u igri za polufinale, u drugom poluvremenu je na teren izašla neka druga reprezentacija koja je primila 19 golova.

– Bili smo dovoljno dobro pripremljeni, ali nismo probudili želju i žar u igračima, a tko to drugi treba napraviti nego mi. Ova besmislena križanja koja smo radili cijelu utakmicu su izraz nemoći. Nismo imali šut izvana, do pivota nismo ugurali pravu loptu nego samo na silu, a kad smo i bili u šansi smo promašili. Nismo ovako mogli pobijediti – rekao je izbornik.

Opet je dobru utakmicu imao golman Dominik Kuzmanović (22) koji je obranio 10 od 34 udaraca, odnosno skoro 30 posto, ali ni dobro izdanje golmana na ovom prvenstvu nije pomoglo Hrvatskoj.

– Deset obrana je dobro, ali nije nešto ekstremno. Možda i jedina naša svijetla točka u igri. Moramo sve analizirati, napravili smo toliko tehničkih grešaka u jednoj utakmici da je dovoljno za tri utakmice. Nismo imali više šanse jer nismo igrali pametno, koji je razlog, vidjet ćemo kasnije – objasnio je Perkovac.

Ali još nije gotovo jer Hrvatsku očekuje posljednja utakmica u drugom krugu Europskog prvenstva, a ona je na rasporedu u srijedu, 24. siječnja, s početkom u 20 sati i 30 minuta protiv domaćina Njemačke.

– Želim ući u tu utakmicu tako da probamo dobiti, ali svi moramo mobilizirati zadnje snage jer neće ići. Za njih utakmica od ekstremne važnosti, a ako mi budemo igrali s ovoliko malo želje i volje, neće ići  – zaključio je Goran Perkovac.



Source link

Exit mobile version