Site icon svakodnevno.me

I bivši igrač Hajduka bio je na dramatičnom letu: Spremni smo poginuti na terenu, ne u avionu

Hamza Barry (29) odigrao je 133 službene utakmice u dresu Hajduka te zabio 10 i asistirao za još 11 golova u razdoblju od 2016. do 2020 godine. Danas je, putujući na Afrički kup nacija s reprezentacijom Gambije, zamalo izgubio život u tragediji!

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

– Svi smo mogli biti mrtvi. Bio sam među onima koji su brzo zaspali, imao sam kratke snove o tome kako je moj život okončan. Stvarno – kazao je izbornik Tom Saintfiet.

Ostali bez kisika

Nekoliko Gambijaca ostalo je bez svijesti nakon što su se otrovali ugljičnim monoksidom jer je avion u kojem su putovali bio premalen za 50 osoba. Sletio je samo devet minuta nakon što je uzletio, a izbornik Saintfiet nakon izbjegnute tragedije kritizirao je izbor aviona te kazao kako se više ne namjerava voziti u takvom.

– Spreman sam umrijeti na nogometnom terenu, ali nisam spreman umrijeti za moj posao izvan terena – kazao je Belgijac.

Bivši hajdukovac i Gambijci sigurno sletjeli

Kako god, Hamza Barry i ostatak Gambijaca naposljetku je došao do Obale Bjelokosti! Tamošnji nogometni savez najprije je na društvenim mrežama objavio fotografiju nogometaša u puno većem i ugodnijem, Air Busu 319, a sada su javili da su reprezentativci i delegacija sigurno sletjeli u Yamoussoukro.

Gambijci otvaraju Afrički kup nacija okršajem sa Senegalom (15. siječnja), a za prolazak u istoj skupini bore se i Gvineja i Kamerun.



Source link

Exit mobile version