Site icon svakodnevno.me

ANKETA Ova majka tvrdi da joj djeca (2, 4) rade sve kućanske poslove. Kako je kod vas?


Majka dvoje djece, Kallie Branciforte iz Connecticuta, kaže da svom sinu (4) i kćeri (2) redovito zadaje kućanske poslove koje obavljaju s njom ili sami, prenosi The Sun. 

Na svom YouTube kanalu @ButFirstCoffee objavljuje savjete o čišćenju i održavanju doma.

ANKETA:

– Ne vidim zašto mi u svakodnevnim poslovima ne bi pomagala i djeca. Nikada nije prerano da se nauče odgovornosti – tvrdi Amerikanka pa dodaje:

– Ponekad skaču od sreće dok obavljaju kućanske poslove, a drugi put kad ih zamolim negoduju i žale se. Ovisi kako su raspoloženi. 

Foto: YouTube

Kućanski poslovi koje im zadaje, kaže, nisu uvijek lagani. 

– Djeca naravno ne presavijaju majice uredno kako ja to radim. Kći gotovo uvijek prolije sok dok nosi čašu, a kuhanje s djecom je jedna od najstresnijih stvari koje kao roditelj podnosite – kaže Kallie. 

Foto: YouTube

Njezina su djeca odgovorna za spremanje tanjura nakon jela, kao i za pomoć u pripremi obiteljskih obroka. Djeca moraju i sama svoj čisti veš nositi u spavaće sobe i tamo odjeću sortirati u odgovarajuće ladice, te pomoći majci u poslovima poput čišćenja, usisavanja i brisanja prašine. Kallie se nada da će joj djeca zbog svega biti disciplinirana kasnije u životu. 

Mnogi su roditelji pohvalili takav odgoj. No našlo se i onih koji misle da pretjeruje s djecom.

Foto: YouTube



Source link

Exit mobile version