Site icon svakodnevno.me

HNS će dio tribina protiv Armenije popuniti djecom

Zbog ustaške zastave na Rujevici, HNS je dobio uvjetnu kaznu, a nakon utakmice protiv Turske na Opus Areni, postojala je velika mogućnost da posljednje kolo protiv Armenije igramo pred praznim Maksimirom. 

Dalić o treneru Varaždina koji ima rak

|
Video: 24sata Video

– Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom – stihovi su ustaške koračnicu koju je pjevala nekolicina navijača, a krajem utakmice čulo se i skandiranje ‘cigane, cigane’ upućeno sucu Anthonyju Tayloru.

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Zbog svega toga su se u HNS-u pribojavali teške kazne, ali srećom, Uefa je progledala kroz prste i kaznila HNS s 30 tisuća eura i djelomičnim zatvaranjem tribine u kapacitetu od 6000 mjesta. No, naš savez dosjetio se ideje kako da na Maksimiru protiv Armenije bude što više gledatelja.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sjever dolje i dio južne tribine nije bio u prodaji, ali HNS će ga popuniti djecom. Uefa je tu praksu uvela prije nekoliko godina kako stadioni ne bi zjapili prazni ukoliko je klub kažnjen zatvaranjem tribina zbog prijestupa. Prema pravilima Uefe, to mogu biti djeca do 14 godina.

– Što se tiče kapaciteta Maksimir, znate da imamo kaznu od 6000 ljudi pa ćemo zatvoriti tribinu sjever dolje i dio juga. Popunit ćemo je djecom, koliko god je to moguće. U komunikaciji smo s ministarstvom kako bismo dobili djecu iz osnovnih i srednjih škola te sa županijskim savezima preko kojih ćemo kontaktirati nogometne škole diljem Hrvatske. Imamo dosta dobar odaziv i vjerujem da ćemo dobar dio od tog kapaciteta od 6000 tisuća popuniti djecom – rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak 



Source link

Exit mobile version