Site icon svakodnevno.me

što znači suha koža | 24sata

– Borice su prvi znak starenja, uglavnom oko očiju te na čelu, no s vremenom stiže i dubinska isušenost, koja zapravo naglašava da su u toku konkretne promjene – izjavila je liječnica Marisa Garshick iz New Yorka. Te je dubinske promjene nešto zahtjevnije njegovati.

Zato su tu kreme i serumi koji će je omekšati te smanjiti isušenost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga, tu je i sivilo kože, koje se pojavljuje u suradnji s dubinskom suhoćom. Naime, na površini ostaje sloj mrtvih stanica koje treba odstraniti pilingom.

Bitno je čišćenje lica, piling će ga srediti, a nakon toga tonik dodatno hidratizirati.

S vremenom prisvajamo sve više koraka u njezi, kako bismo usporili pojavu znakova starenja kože.

Foto: Dreamstime_

Hiperpigmentacija, koja ovih dana dolazi na naplatu nakon ljeta, česta je pojava. Ovdje koristimo sastojke ili tretmane koji će ujednačiti kožu.

No, ne zaboravimo zaštitni faktor – kreme za sunčanje dobre su tijekom čitave jeseni i zime, naročito ako boravimo vani.

Među pojavama je i ‘curenje lica’, a to je zapravo gubitak kolagena, koji dolazi s vremenom. To je prirodna pojava, no moguće je usporiti je uz pomoć masaže lica.

Foto: DREAMSTIME

Proces se može usporiti – preventivom i planskom njegom lica i vrata.

– Kako biste usporili pojavu znakova starenja na koži, bitna je krema sa zaštitnim faktorom, a onda i anti-age serumi. Pritom ne zaboravite vrat, aplicirajte kremu i na to područje. No, izgled kože ovisi i o vašem stilu života i genetici, a ne samo o tome kako se njegujete, to nemojte zaboraviti – navela je Garshick za magazin Martha Stuart.



Source link

Exit mobile version