Site icon svakodnevno.me

Lana Pudar osvojila novu medalju na SP-u

U mlađim kategorijama nabrala se medalja i oborila rekorde pa je prošle godine uskočila u seniorske bazene. Prvo je senzacionalno osvojila broncu na SP-u u malim bazenima, a onda priredila čudo prije godinu dana u Rimu kada je došla do seniorskog europskog zlata sa svega 16 godina! Već tada je bilo svima jasno kakva se čudesna priča piše u Mostaru. 

Unatoč silnim obećanjima političkih glavešina koji su se fotografirali s njom i zlatnom medaljom, smiješili se i uvjeravali je da će Mostar uskoro dobiti olimpijski bazen, to se još nije dogodilo. Snalazi se kako može, za neka natjecanja se pripremala plivajući u improviziranom bazenu u plasteniku. Unatoč sramotnim uvjetima, niže uspjeh za uspjehom. 

Foto: Antonio Bronic/REUTERS

Lana Pudar je prije nekoliko dana osvojila zlato na juniorskom SP-u u Izraelu u disciplini 200 metara prsno, a u četvrtak je doplivala do svjetskog srebra!

Foto: Antonio Bronic/REUTERS

Čudo iz BiH je u disciplini leptir relaciju od 50 m isplivala za 26,26 sekundi, no nije bilo dovoljno za zlato. Amerikanka Leah Shackley je bila brža za svega šest stotinki, falilo je jako malo da se okruni drugim zlatom, no novu priliku imat će u 100 metara leptir gdje ju prvo čekaju kvalifikacije. 

Sjajna Lana je prije dva mjeseca u Beogradu pomela konkurenciju osvojivši tri zlata i uz to postavila juniorski europski rekord na 50 metara leptir. Sada je u Izraelu još malo popunila već sada briljantnu kolekciju medalja, a njoj može dodati još jednu. 



Source link

Exit mobile version