Site icon svakodnevno.me

Kako da dom izgleda veće?

Odaberite veći namještaj

Čak i ako je vaš dom malen, odlučite se za veći namještaj. Odaberite sofe koje su jednostavnog dizajna i svijetlih boja, tako da izgledaju veće nego što jesu. Međutim, stvari koje dolaze u više komada – poput blagovaonskih stolaca – trebale bi biti manje i profinjenije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Umjetnine neka budu veće

Pribor i ukrasi neka budu što veći. Slike i ostale umjetnine neka budu također veće kako bi dali osjećaj veličine i visine. Sve što je skulpturalno, poput stolnih lampi i upečatljivih lustera, također bi trebalo biti što veće.

Izbacite visoke police

Umjesto visokih polica za knjige, odlučite se za one u razini struka koje nude puno prostora za pohranu, a istovremeno dopuštaju da gornja polovica sobe ostane čista i otvorena.

Pazite sa svjetlom

Nemojte se oslanjati na stropna svjetla, jer bacaju sjene na način koji ne laska prostoru. Neizravna rasvjeta poput one stolnih i podnih lampi čini prostor raznolikijim i samim time prostranijim.

Foto: Dreamstime_

Slično tome, ne stavljajte ništa na prozor. Svjetlo čini prostorije prozračnima. Čak i visoke police za knjige ili ormari pored njega imaju utjecaj.

Držite krevet dalje od zida

Primamljivo je staviti bračni krevet uza zid kako biste dobili više prostora. Ali, ne želite preskakati partnera da biste ušli u svoje mjesto. To pojačava i dojam da je dom premalen.

Sakrijte televizor

Veliki televizori mogu učiniti prostoriju manjom ako ih loše postavite. Pokušajte ih staviti na mjesto koje ne možete vidjeti kada uđete u kuću.

Tepih mora biti prave veličine

Tepisi moraju biti odgovarajuće veličine, a to znači da svaki komad namještaja povezan s tepihom mora biti na njemu. Ako lebdi na sredini dnevnog boravka, a noge su vam na podu oko njega, premalen je. Ako ne možete pronaći onaj koji je dovoljno velik, umjesto toga možete nabaviti dva ista.

Foto: Dreamstime_

Izbjegnite krevete na kat – ako možete

Mnogo djece mora dijeliti spavaće sobe, ali nikad ne preporučujem krevete na kat osim ako nemate izbora, kaže Cliff Tan, feng shui guruica.

Čini se kao da štedite prostor, iako je frustrirajuće spavati jedni na drugima. Umjesto toga, odlučite se za odvojene krevete i podijelite sobu u zone, dodala je, a piše The Sun.

 

 



Source link

Exit mobile version