Site icon svakodnevno.me

Transferi hrvatskih reprezentativaca ljeto 2023.

Trideset milijuna eura, koliko je Wolfsburg platio za dolazak Lovre Majera (25) iz Rennesa, šesta je najveća odšteta plaćena za nekog hrvatskog nogometaša! Osim Majera, još su osmorica ‘vatrenih’ s posljednjeg Dalićevog popisa (pozivi i pretpozivi) u ljetnom prijelaznom roku odlučila promijeniti sredinu i potražiti sreću u novom klubu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najistaknutiji među njima su Mateo Kovačić (29) i Joško Gvardiol (21), koji je postao najskuplji stoper u povijesti nogometa. Dvojac je potpisao za osvajača trostruke krune u prošloj sezoni, koji je za njihove usluge kombinirano isplatio Leipzigu i Chelseaju čak 120 milijuna eura!

Foto: LOUIZA VRADI

Marcelo Brozović (30) nakon igranja finala Lige prvaka s Interom nije ostao imun na zov saudijskih milijuna pa se pridružio Cristianu Ronaldu u Al-Nassru, koji je nedugo zatim prvi put u povijesti osvojio Arapski kup prvaka pobijedivši u finalu Al-Hilal.

Sredinu su ovog ljeta promijenili i nesretni Mislav Oršić (30), Duje Ćaleta-Car (26) i Matija Frigan (20), kao i Nikola Moro (25) te Nikola Vlašić (25) koji fizički nisu promijenili sredinu, ali su potpisali za klubove u kojima su prošlu sezonu proveli na posudbi.

Dakako, za očekivati je da će ovog ljeta još nekoliko hrvatskih reprezentativaca otići u novi klub, u prvom redu Josip Šutalo (23), za čije je usluge Ajax spreman izdvojiti više od 20 milijuna eura, no transfer je na čekanju jer ga Dinamo ne želi prodati dok ne osigura plasman u Europskoj ligi, kao ni Luku Ivanušeca (24). A nakon poraza ‘modrih’ od AEK-a u Zagrebu, više ništa nije sigurno. Momčad bi mogao promijeniti i Borna Sosa (25), koji je u pregovorima sa Sevillom.

‘Vatreni’ se ponovno okupljaju početkom rujna, pred njima su utakmice s Latvijom (8. rujna) i Armenije (11. rujna), a tek ćemo vidjeti koliko će događaji na nogometnoj tržnici ovog ljeta utjecati na formu i status hrvatskih reprezentativaca.

Transferi ‘vatrenih’ u ljetnom prijelaznom roku:



Source link

Exit mobile version