Site icon svakodnevno.me

Splićanin novi trener Cibone, a stiglo je i prvo pojačanje…

Cijelog ljeta ‘pod tornjem’ vlada zavjet šutnje. Nekoliko igrača napustilo je klub, kao i trener Josip Sesar pa nikome nije bilo jasno hoće li se klub natjecati i kako će funkcionirati. 

Naravno, veliki problem su opet financije, budućnost je opet upitna zbog nagomilanih dugova, a još nitko nije vidio misteriozne ulagače koji su obećali oživjeti klub. Čelnici su se konačno sjetili da moraju riješiti one osnovne stvari kako bi se uopće mogli natjecati u novoj sezoni. A to je, naravno, angažirati trenera koji će voditi tu momčad, a netko mora i igrati.

Cibona je u utorak potvrdila kako je Splićanin Jakša Vulić novi trener zagrebačkog kluba. Iza sebe ima bogatu trenersku karijeru u Hrvatskoj i inozemstvu. Na domaćim parketima kao glavni trener vodio je Hiron, Cedevitu, Dubravu, Split, Bosco i Zabok.

Nešto ranije klub je obavijestio javnost o novom pojačanju. Riječ je o 26-godišnjem playmakeru iz SAD-a, Alexu Steinu. 

– Alex dolazi s američkog sveučilišta University of Southern Indiana, a prošle sezone nastupao je za belgijski Hubo Limburg United s kojim je došao do polufinala regionalne BNXT League. Sezonu je završio kao deveti najbolji strijelac lige sa 16,8 poena u prosjeku uz 4,2 asistencije – objavila je Cibona na Instagramu.

Stein je visok 191 cm, a jednu je sezonu (2019./2020.) proveo u razvojnoj NBA ligi igrajući za Cleveland Charge. Prije prošlosezonskog angažmana u belgijskoj ligi, odigrao je jednu sezonu za luksemburški BBC Residence.



Source link

Exit mobile version