Site icon svakodnevno.me

Parovi polufinala Wimbledona | 24sata

Najbolji ruski tenisač Danil Medvjedev (ATP – 3.) u srijedu je prvi put u karijeri izborio plasman u polufinale Wimbledona, jedinog Grand Slam turnira na travnatoj podlozi, a u petak će za mjesto u finalu igrati protiv svjetskog broja 1, Španjolca Carlosa Alcaraza, koji se također prvi put plasirao u polufinale u All England Clubu.

Medvjedev je na korak do svog petog finala na četiri najveća turnira došao je pobijedivši Amerikanca Christophera Eubanksa (ATP – 43.) sa 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 (4), 6-1 za dva sata i 57 minuta igre na terenu 1. Alcaraz je u dvoboju dvojice 20-godišnjaka na središnjem terenu svladao Danca Holgera Runea (ATP – 6.) sa 7-6 (3), 6-4, 6-4 za dva sata i 20 minuta.

Pobjeda nad Eubanksom još je jedna do koje je 27-godišnji Rus došao na terenu koji mu je doista prirastao srcu.

– Nažalost, ovo je zadnji meč koji ću ove godine odigrati ovdje. Nisam mnogo puta pobjeđivao u pet setova, a ovdje sam to učinio dvaput, s time da sam prvi put nadoknadio 0-2 u setovima. Danas mi nakon prvog seta nije bila namjera igrati pet setova, ali kad sam izgubio treći set, onda sam silno želio igrati peti – izjavio je odmah nakon meča uvijek za šalu spremni Medvjedev.

Foto: Marc Aspland/The Times/NEWS SYND

Iako je izgubio prvi set, Christopher Eubanks, najveće iznenađenje ovogodišnjeg Wimbledona, pokazao je da njegov prvi ATP naslov osvojen na španjolskoj Mallorci u tjednu uoči turnira u All England Clubu, nije bio plod slučajnosti, kao ni sve pobjede koje su ga dovele do četvrtfinala u njegovom premijernom wimbledonskom nastupu.

Od 1-1 u drugoj dionici 27-godišnji Amerikanac je nanizao sedam gemova, osvojio drugi set (6-1) i stvorio prednost (2-0) koja ga je dovela na samo jedan set od polufinala na najvećem svjetskom turniru. No, Medvjedev se na vrijeme pribrao i prekinuo Amerikančev niz od devet pobjeda na travnatoj podlozi.

Foto: Toby Melville/REUTERS

– U drugom setu sam se izgubio. Nisam znao što trebam raditi. U trećem setu sam se polako počeo vraćati u igru. To mi je pomoglo u četvrtom setu, u kojem sam imao više prilika i srećom dobio tie-break – zaključio je Medvjedev.

Za razliku od Rusa, koji je nakon osvojenog prvog seta, u sljedećem izgubio kontrolu događaja na terenu, Alcarazu je osvajanje prvog seta donijelo rasterećenje.

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

– Onaj krik na kraju me potpuno oslobodio, počeo sam se smijati i uživati. Nakon toga sam počeo igrati na jako visokoj razini – rekao je aktualni pobjednik US Opena koji će u Wimbledonu igrati svoje treće polufinale na Grand Slam turnirima.

– Oduvijek sam želio biti uspješan na ovom turniru, ali nisam mogao ni sanjati da ću moći na travi igrati na ovoj razini.

U petak će se protiv Medvjedeva boriti za svoje drugo finale na Grand Slam turnirima. Bit će to repriza 2. kola Wimbledona, odigranoj prije dvije godine, u kojem je Rus prepustio debitantu Alcarazu svega sedam gemova. Španjolac mu je djelomično za taj poraz uzvratio u ovogodišnjem finalu turira Masters 1000 serije u Indian Wellsu, kad ga je svladao sa 6-3, 6-2.

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS

U utorak su mjesto u polufinalu izborili Srbin Novak Đoković, sedmerostruki wimbledonski pobjednik i Grand Slam rekorder s 23 naslova, te Talijan Jannik Sinner, koji će po prvi put u karijeri igrati za plasman u finale na jednom od četiri najveća svjetska turnira.

WIMBLEDON, tenisači – četvrtfinale

Carlos Alcaraz (Špa/1) – Holger Rune (Dan/6) 7-6 (3), 6-4, 6-4

Danjil Medvjedev (3) – Christopher Eubanks (SAD) 6-4, 1-6, 4-6, 7-6 (4), 6-1



Source link

Exit mobile version