Site icon svakodnevno.me

Fruk potpisao za Rijeku: Trener Jakirović najviše me htio

Toni Fruk (22) novi je igrač Rijeke. Kao ofenzivac Gorice pokazao je veliki potencijal protekle dvije sezone, a za koju je nastupao kao na posudbi iz Fiorentine. S Rijekom je potpisao na četiri godine.

– Drago mi je da sam došao u Rijeku, velika je čast i zadovoljstvo što sam došao u Rijeku. Najviše je presudila želja trenera Jakirovića, dosta smo razgovarali, pokazao je veliki interes da me dovede – rekao je.

Fruk je s Fiorentinom imao ugovor do sljedećeg ljeta. Mladi hrvatski reprezentativac (prije koji tjedan bio na U-21 Europskom prvenstvu), a zadnje dvije godine igrao je na posudbi u Gorici (prošle sezone: 24 utakmice, sedam golova i jedna asistencija). Ovo ljeto, na početku priprema, htio ga je i Dinamo.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kaže (poprilično nepouzdani) Transfermarkt da Fruk vrijedi: dva milijuna eura. Na Ri-radaru bio je i Josip Ćuže, ali on se vratio u Zrinjski, a Rijeka sve dogovorila s Fiorentinom.

S Rujevice nisu platitli odštetu, a dogovor je postignut na temelju podjele zarade kad dečko napravi izlazni transfer s Rujevice. Ljevak je, može na oba napadačka boka i na ‘desetku’. Dakle…

S Ivanovićem, Frukom i Pašalićem riječki je napad opet moćna priča, čak i s vjerojatnim odlaskom Frigana i Ampema, a posebno ako Djouahra nastavi igrati kako je to činio u finišu sezone te na ovim pripremama na kojima je bio možda i najbolji Jakirovićev igrač! Naravno, u konkurenciji je i još uvijek pomalo lijeni, ali uvijek opasni golgeter Obregon.



Source link

Exit mobile version