Site icon svakodnevno.me

Uhićen trener PSG-a | 24sata

Dok je u jutarnjim satima nogometnim svijetom prostrujila vijest kako je španjolski trener Luis Enrique na korak od klupe PSG-a, gotovo u isto vrijeme, ali u Nici, policija je privela aktualnog trenera Parižana Christophea Galtiera! Kako pišu francuski mediji, sustigli su ga grijesi iz prošlosti.

Policija je njega i sina Johna privela zbog sumnje na diskriminaciju na nacionalnoj i rasnoj osnovi. Trener PSG-a i njegov sin na ispitivanju smiju biti najviše 24 sata, no istražitelji mogu odlučiti hoće li ih pustiti ili poslati u istražni pritvor

Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS

Galtier je sezonu 2021/2022 proveo na klupi Nice, nije poznato kada je izbila afera, ali u francusku javnost isplivala je u travnju ove godine. Julien Fournier, koji je u to vrijeme obnašao dužnost sportskog direktora Nice, je 2021. godine poslao e-mail vlasniku kluba, Ineosu, u kojem je optužio Galtiera za diskriminaciju. Također, požalio se i na ponašanje posvojenog Galtierovog sina Johna, koji radi kao agent. 

Kako su izvijestili francuski mediji, Galtier i njegov sin, koji radi kao agent, nekoliko puta su izjavili u prostorijama kluba kako u Nici igra previše tamnoputih igrača i muslimana. Tadašnji trener Nice je svojim igračima zamjerao što poste tijekom Ramazana. Vrlo brzo doznalo se za ovaj incident, istražitelji su prionuli na posao, a cijela afera je u javnost izašla gotovo dvije godine kasnije. 

Foto: STEPHANE MAHE/REUTERS

Galtierovo uhićenje samo će ubrzati njegovu smjenu u PSG-u. Došao je prije godinu dana kao trener čvrste ruke i discipline koji će disciplinirati pariške zvijezde i pokušati donijeti klubu prvi naslov Lige prvaka u povijesti. No, osvojili su tek francusko prvenstvo, a Galtier je uz to izgubio konce u svlačionici. 



Source link

Exit mobile version