Site icon svakodnevno.me

Top savjeti za njegu kože tijela: Otkrivena koža voli fine kreme

Lako je primijetiti prednosti laganije odjeće te manje slojeva na njoj, koža izgleda zdravije te je ugodnija. Mekoća dolazi s njegom, no treba pripaziti na boravak na suncu – kreme sa zaštitnim faktorom su obavezne.

Foto: Dreamstime

Jedan od najboljih ljetnih proizvoda za njegu kože tijela definitivno je piling s blažim česticama. Lako ga je koristiti i više puta tjedno, a za poseban doživljaj tu su mirisne molekule.

POGLEDAJTE VIDEO:

Piling je dio wellness kulture, došao nam je iz salona gdje kožu njeguju na više načina, konkretno i kompletnije.

Stoga je kućna varijanta nešto blaža, no jednako mirisna i fina.

Foto: Davor Puklavec, Marko Prpić/Pixell, Dreamstime

Piling skida sloj mrtvih stanica, no ako ga češće radimo, može biti i nježniji, mnogi brendovi imaju laganije varijante. Piling je idealno raditi kružnim pokretima, time se jača cirkulacija, odnosno koža postaje zdravija. Čak je moguć i osjećaj topline na tom mjestu, to znači da je cirkulacija jača, a time je ubrzana i obnova kože.

Ovaj jednostavan ritual kozmetičarke rade i u procesima obrade celulita, odnosno smanjenja namreškanosti kože.

Celulit se javlja kod svih, bez obzira na građu tijela, a kreće negdje u teen godinama. No nastavlja se kroz život te je jedan od najvećih estetskih problema. Lakše ide s masažom i kremama koje sadrže sastojke kao što su kava i guarana.

Foto: Dreamstime

Uz piling obavezne su i kreme koje će koži dati odmor od sunca te je nahraniti, dubinski joj dati hidrataciju.

Najpraktičnije su kreme koje će koža brzo upiti, jednostavnije su za korištenje.

Uz to, optimalna su i ulja čija je tekstura nešto laganija od klasičnih. Ona su, naime, idealna za laganu njegu ujutro i navečer jer ne ostavljaju mastan trag.

Uz piling i kremu, dobro je imati i sprej za kožu tijela, sve su popularniji. Birajte neki koji vam paše mirisom, savršen je i za po gradu, kad ste na otvorenom, a ramena i noge su izložena suncu.

Sprejevi imaju puno vode te su namijenjeni zaštiti od isušivanja, što ih čini vrlo praktičnima u hodu, usput. Bitno je aplicirati ga više puta dnevno, ako ste čitav dan u gradu, kako bi koža bila dugotrajno hidrirana.



Source link

Exit mobile version