Site icon svakodnevno.me

FA KUP, Manchester City – Manchester United: Uživo, live stream, prijenos utakmice

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su Premier ligu, igraju finale Lige prvaka, a imaju šansu uzeti trostruku krunu ove sezone pobjedom u finalu FA kupa protiv gradskog rivala Manchester Uniteda. ‘Građani’ su već u prvoj minuti poveli na rasprodanom Wembleyju, no United se pola sata kasnije vratio iz zaostatka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Klasičnu početnu akciju odigrala je momčad Pepa Guardiole. Ederson je ispucao loptu daleko prema naprijed, Lindelof nije najbolje reagirao i odbio je loptu od De Bruynea izravno na udarac Gündoganu, a kapetan Cityja fantastično je pogodio već u 12. sekundi utakmice.

Bio je to zaista krasan gol u rašlje, David De Gea je bio nemoćan.

Foto: PAUL CHILDS

VIDEO GOLA OVDJE

Gundogan je, tako, postigao najbrži gol u povijesti finala FA kupa srušivši prijašnji rekord Louisa Sahe, koji je 2009. godine u dvoboju Chelseaja i Evertona (2-1) zabio nakon 25 sekundi.

Inače, apsolutni rekord FA kupa drži Jimmy Kebe. Tadašnji nogometaš Readinga postigao je pogodak protiv West Bromwich Albiona nakon samo devet sekundi.

No, vodstvo ‘građana’ nije dugo trajalo. Manchester United dobio je šansu izjednačiti iz penala u 33. minuti, a iskoristio ju je Bruno Fernandes. Uzeo je zalet, kratkim koracima “skipao” do lopte pa ju poslao u lijevu, a De Geu u desnu stranu.

Foto: CARL RECINE

VIDEO PENALA OVDJE

Penalu je prethodila ruka Jacka Grealisha. Wan Bissaka je glavom išao vratiti loptu u sredinu, a ona je po putu udarila krilnog napadača Cityja u ruku. Sudac Paul Tirney situaciju je otišao pogledati na VAR zaslon i nakon detaljnog pregleda dosudio najstrožu kaznu za United.

Utakmica je u tijeku.



Source link

Exit mobile version