Site icon svakodnevno.me

ABA LIGA Crvena zvezda odbila igrati finale, žestoko se obrušila na čelnike regionalnog natjecanja

Crvena zvezda prvi je finalist ovogodišnjeg izdanja ABA lige. U samoj završnici čeka ili Partizan ili Cedevitu Olimpiju, koji igraju majstoricu u utorak 6. lipnja. No, kako sada stvari stoje, Zvezda finale uopće neće igrati!

Epilog je to subotnjih događaja u kojima je ABA liga objavila raspored finalne serije regionalnog natjecanja, a čiji termini se podudaraju sa završnicom srpskog prvenstva.

Foto: Bane T. Stojanovic/ATAImages/PIX

Iz Zvezde je i ranije stiglo upozorenje da beogradski klub neće igrati finalnu seriju ABA lige ukoliko se termini poklope. Upravo to se dogodilo u subotu.

Pa je uslijedila žestoka reakcija Zvezde.

‘Još jedna provokacija’

“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost nakon sramotnog priopćenja ABA lige s terminima odigravanja finalnih utakmica – da neće igrati finale ABA lige, čiji je početak zakazan za 12. lipnja 2023. Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u priopćenju dana 31.05.2023. da NEĆE IGRATI FINALE DOK SE NE ZAVRŠI FINALE SRPSKOG PRVENSTVA!

Podsjećamo da smo kao zaključak našeg priopćenja od prije tri dana naveli i ovo: ‘Svaki pokušaj ABA lige da eventualno kompromitira kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vrijeme odigravanja finala prvenstva Srbije smatrat ćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se ABA liga još više uruši.’

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Kraj ABA lige?

Pošto je ABA liga i zakazivanjem termina u vrijeme odigravanja finalne serije prvenstva Srbije (12.06. – 22.06. 2023. godine) pokazala koliko je pod utjecajem jednog kluba i ljudi koji je svojim djelovanjem kompromitiraju i ŽELE OSVOJITI TITULU IZVAN TERENA (što je sada valjda svima jasno), KK Crvena zvezda Meridianbet je dužna obavijestiti javnost kako je došlo do zakazivanja ovih termina i vrlo moguće kraja ABA lige kao natjecanja.

Zvezda prijeti tužbom

Ovom prilikom vas obavještavamo da će sve vaše aktivnosti i pokušaj eventualnog proglašenja drugog finalista osvajačem ABA lige pratiti sudske tužbe, ali i vaša materijalna i kaznena odgovornost za kraj ABA lige kakvu poznajemo.

KK Crvena zvezda Meridianbet još jednom ponavlja – da neće igrati finale ABA lige dok se ne okonča finale prvenstva Srbije, zemlje čiji smo predstavnik, a u slučaju da ABA liga ne odstupi od ovog skandaloznog rješenja, svoje pravo ćemo potražiti na sudu. Odgovornost je trenutno samo i isključivo na čelnicima ABA lige”, stoji u priopćenju Zvezde.”



Source link

Exit mobile version