Site icon svakodnevno.me

Brescia ispala u Serie C: Kaos navijača

Posljednja utakmica razigravanja za ostanak u drugoj talijanskoj ligi teško da je mogla završiti gore. Cosenza je u prvoj utakmici playouta kod kuće pobijedila Bresciju 1-0, a u uzvratu remizirala (1-1) i tako ostala u Serie B.

POGLEDAJTE VIDEO: Kaos na ulici

Navijači zarobljeni na tribini, igrači u strahu zaključani u svlačionici, suci i zaštitari ozlijeđeni, zapaljeni automobili, totalni kaos na stadionu Mario Rigamonti. Junak Cosenze bio je Andrea Meroni, koji je poentirao u petoj minuti sudačke nadoknade.

Brescija je ispala u treći rang talijanskog nogometa nakon dugih 38 godina. Domaći su navijači nakon gola spomenutog Meronija potpuno podivljali.

Utakmica je prekinuta kad su domaći navijači počeli bacati baklje i pokušali upasti na teren. Tenzije se nisu smirivale ni nakon nekoliko sati. Domaći navijači pokušali su prisilno ući na stadion, a Brescijinom stoperu Matthieu Huardu zapaljen je automobil.

Video prekida utakmice pogledajte OVDJE.

Situacija se normalizirala tek oko jedan ujutro, kad su se domaći navijači povukli sa stadiona i ulica. Policija je brzo reagirala i pojedine navijače privela zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i zbog prijetnji igračima.

Sad Brescia mora prolaziti kalvariju zvanu Serie C, u kojoj samo jedan klub direktno ide u viši rang natjecanja dok klubovi od drugog do devetog mjesta igraju dodatne kvalifikacije koje čak traju mjeseca dana i nakon kojih također samo jedan klub ide u viši rang natjecanja.

Spomenimo kako je svih 180 minuta u dvomeču protiv Cosenze odigrao bivši igrač Lokomotive Fran Karačić, nekoć hrvatski U-21 reprezentativac, a danas član australske A reprezentacije.



Source link

Exit mobile version