Site icon svakodnevno.me

Danil Medvjedev ispao u prvom kolu Roland Garrosa od 172. tenisača na svijetu

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Roland Garrosa priredio je 172. igrač svijeta, Brazilac Thiago Seyboth Wild (ATP 172.), koji je u prvom kolu turnira izbacio drugog nositelja Rusa Danila Medvjedeva (ATP 2.) sa 7-6 (5), 6-7 (6), 2-6, 6-3 i 6-4.

Foto: BENOIT TESSIER

Rus je bio ogroman favorit u ovom meču. Iako zemlja nije podloga na kojoj se Medvjedev osjeća najbolje i igra najkvalitetniji tenis, nikad nije bio u boljoj formi uoči French Opena. To potvrđuje i činjenica da je osvojio prvi Masters turnir na zemlji u svojoj karijeri 21. svibnja u Rimu.

Samo devet dana poslije, veliko razočarenje za drugog tenisača svijeta. Seyboth je osvojio prvi set nakon uzbudljivog tie-breaka, a Medvjedev je poveo nakon drugog i trećeg seta. Ipak, Seyboth je sjajno igrao u četvrtom i petom setu i stigao do pobjede. 

Medvjedev mu je učinio veliku uslugu u četvrtom setu, kada je pri rezultatu od 1-0 za Brazilca tri puta u nizu imao dvostruku grešku pri serviranju.

Foto: BENOIT TESSIER

Inače, Seyboth je mjesto u glavnom ždrijebu turnira izborio putem kvalifikacija, gdje je izbacio Antoinea Belliera, Ričardasa Berankisa i Dominika Koepfera. Pritom je izgubio samo jedan set.



Source link

Exit mobile version