Site icon svakodnevno.me

Dario Melnjak nakon osvajanja Kupa

Lijepo je, super osjećaj. Prekrasno je razveseliti sve ove ljude, imao sam tu čast ove i prošle godine. Htio bih se zahvaliti i onima koji čuvaju moja leđa kad ja idem u napad. Htio sam taj osjećaj kako je to biti junak Kupa pokloniti nekom drugom, ali došla je lopta do mene i nitko sretniji, započeo je heroj prošlo i ovogodišnjeg finala Hrvatskog kupa Dario Melnjak.

Zabio je prvi gol u 2-0 (0-0) pobjedi protiv Šibenika u Rijeci i tako ponovno postao heroj splitskih navijača nakon što je prošle godine s dva gola presudio Rijeci.

– Bilo je ovih dana na tisuće poruka ‘ovo je tvoja utakmica’. Bio je to neki mali pritisak, ali s druge strane dodatan motiv. Ne mučim se previše oko golova, oni dolaze sami, hvala Bogu. Ali opet, osjećaj koji imamo nakon utakmice kad svi zajedno slavimo i pjevamo je samo motiv da budemo još bolji iduće sezone – rekao je Melnjak pa se osvrnuo na utakmicu:

– U prvih 15 minuta smo pokazali da smo bolji, a onda bili nedovoljno strpljivi. Dominirali smo, nismo im dali šansu, a na kraju su dva gola bila dovoljna za pobjedu. Imali smo lošiji uvod u 2023. u obrani, ali dobrim karakterom smo to uspjeli preokrenuti i odigrati dva odlična mjeseca u defenzivi, dok smo u napadu bili klasično dobri. Imam osjećaj da je to dobra baza za sljedeću sezonu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred klubom je sad posljednja utakmica sezone protiv Šibenika u ligi, a onda i prijelazni rok prije kvalifikacija za Europu.

– U dvije godine je klub izrastao i napravio veliki iskorak u odnosu na prije. Baza je napravljena, a ono što klub i grad najbolje rade, svi zajedno se stisnuti, možda dovesti koje pojačanje i krenuti još jače i uvjerljivije – objasnio je Melnjak.

Nakon dolaska trenera Ivana Leke trebalo je ‘bilima’ neko vrijeme za aklimatizaciju 

Nažalost nama je trebalo malo previše ove sezone na ‘privikavanje’ nakon promjene trenera, a splet okolnosti je otišao na stranu na koju nismo htjeli. No, možemo reći da je sezona uspješna i zajedno s našim navijačima to zaokružiti kod kuće.

A nije moglo i bez pitanja o toliko željenoj tituli prvaka Hrvatske. Navijači ju već neko vrijeme zazivaju…

– Sa opravdanjem. To znači da nam vjeruju. Sami smo razočarani i ljudi kad izgubimo, tako da, na dobrom smo putu. 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

A nakon svega je i kapetan Marko Livaja kratko odgovorio na pitanje ostaje li u Hajduku i iduće sezone.

– Ostaje. Ponuda uvijek ima, ne opterećujem se time. Zadovoljan sam, igram ovdje iz gušta i ljubavi, nikad mi nisu novci na prvom mjestu.



Source link

Exit mobile version