Site icon svakodnevno.me

Ivan Rakitić najavio utakmicu sa Juventusom

Sevilla koju predvodi naš Ivan Rakitić, ove sezone ne igra najbolje u španjolskoj ligi. Ipak, u Europskoj ligi igraju jako dobro i danas od 21 sat igraju polufinale protiv Juventusa. U Četvrtfinalu su izbacili Manchester United i ponovno opravdali tezu da je Europska liga njihovo natjecanje. Ivan Rakitić najavio je polufinalni dvoboj s Juventusom.

– Mislim da, ako su nam protiv Manchester Uniteda davali minimalne šanse za prolaz, sada su još manje. Juve? Ne morate ništa izmišljati da objasnite tko je Juve, zbog povijesti i svega. Oni su veliki favoriti, ali uvjeren sam da ni oni nisu bili sretni kad su vidjeli ždrijeb – krenuo je Rakitić pa nastavio:

Foto: MARCELO DEL POZO

“Pokazat ćemo za što je Sevilla sposobna”

– Oni znaju za što smo sposobni, osim toga, znaju i za naš niz i mislim da se moramo fokusirati na sebe, odigrati najbolju moguću utakmicu. Nadamo se da možemo ostvariti dobar rezultat, a zatim još jednom zapaliti Sánchez-Pizjuán i ponovno pokazati svijetu za što je Sevilla sposobna. Da će biti teško, naravno, već znamo.

Sevilla je u jednom trenutku bila blizu ispadanja u drugi rang španjolskog nogometa. U drugom dijelu sezone uspjeli su se stabilizirati i sada se nalaze u sigurnoj zoni. Mediji su ga upitali je li ga bilo strah da će ispasti u drugu ligu.

– Čovječe, nitko ne želi razgovarati o tome, ali kad dođeš kući i kći te pita: “Tata, kako si?” Noćna mora. Uvijek sam govorio da imam 100% povjerenja u momčad, uvijek. Ali to je bila situacija u kojoj ne želiš biti, iskreno. Postoje mnoge stvari o kojima možda prije nismo toliko vodili računa, a bile su dobre. Uvijek kažem – na ono što vidite da funkcionira jako dobro morate paziti dvostruko. Nakon toga ćemo pokušati izmisliti stvari i raditi nove stvari, ali prije svega ono što već radi, o tome morate voditi računa koliko god je to moguće. Srećom, stigli smo na vrijeme sve okrenuti.

Progovorio i o svom djetinjstvu

Rakitić je prvi put u Sevillu došao prije 12 godina. Zatim je zapaženu ulogu igrao u Barceloni, da bi se ponovno kao kapetan vratio u Sevillu gdje uživa status legende.

– Kad sam stigao prije nešto više od 12 godina, nisam znao što očekivati. Biti u mogućnosti doći do ovog sada je nevjerojatno. Nevjerojatan osjećaj. Imam još puno toga za dati kako bih uzvratio za povjerenje i naklonost od svih tih ljudi. I nadamo se da ćemo imati još puno utakmica i pobjeda i naslova zajedno.

Za kraj je Rakitić govorio o svom djetinjstvu…

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW

– Mogu reći da sam bio jako, jako sretno dijete, ali, naravno, moji su roditelji tada, zbog situacije na Balkanu, u bivšoj Jugoslaviji, napustili Hrvatsku i potražili bolji život u Švicarskoj. Sjećam se da moji roditelji ponekad nisu večerali da bi bratu mogli kupiti novu loptu, novu kopačku. Oni su se uvijek borili nas, a istina je da sam imao jako sretno djetinjstvo – kazao je pa nastavio o svojoj obitelji:

Sada vidim svoje kćeri, koje imaju jako lijep život, mogu si priuštiti da ih odvedem u Disneyland kad god požele, da im priredim lijepu zabavu kod kuće s prijateljima za njihove rođendane, što moji roditelji nisu mogli, ali bio sam jako sretan, a to je najvažnije. Dali su mi obrazovanje koje nastojim sa suprugom prebaciti našim curama.

 

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version