Site icon svakodnevno.me

Božinović pozvao na predaju ilegalnog oružja: Prevencija bi trebala biti u fokusu institucija

Prevencija teških kaznenih djela kakva su se dogodila u Srbiji trebala bi biti u fokusu rada svih državnih institucija – kazao je potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, javlja HRT. 

POGLEDAJTE VIDEO:

On se osvrnuo i na akciju u kojoj je dosad predano više od 350 tisuća komada oružja i više od šest milijuna komada streljiva. Još je jednom pozvao sve koji imaju oružje koje nije prijavljeno da ga predaju, uz napomenu da je posjedovanje ilegalnog oružja kazneno djelo koje se kažnjava s tri godine zatvora.

–  Moram reći da, prema našim analizama, kad policija i otkrije i uhiti počinitelje djela posjedovanja ilegalnog oružja – negdje između 90 i 95 posto takvih slučajeva biva uvjetno osuđeno. To po mišljenju policije zapravo ne postiže onu svrhu penalizacije – kazao je Božinović, javlja HRT.

Podsjećamo, Srbiju su ovog tjedna pogodile dvije strašne tragedije. Prvo je u srijedu učenik K.K (13) usmrtio osam kolega i portira u osnovnoj školi u beogradskom Vračaru, a samo dan kasnije je Uroš. B (21) u svojem pohodu u Mladenovcu i okolici ubio osmero, a ranio 14 ljudi…

Najčitaniji članci



Source link
Write an article about Božinović pozvao na predaju ilegalnog oružja: Prevencija bi trebala biti u fokusu institucija in Croatian

Exit mobile version