Site icon svakodnevno.me

LIVE Šef Wagnera ozbiljno prijeti i upozorava Moskvu: ‘Ubit će nas ruka naših domaćih birokrata’

Foto: STRINGER

Jedna je osoba poginula, a tri su ranjene noću na ponedjeljak u ruskim bombardiranjima južne ukrajinske regije Herson, objavila je lokalna vojna uprava

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku



Source link
Prošlog tjedna, popularni hrvatski kuhar Mate Janković, poznatiji kao Šef Wagnera, održao je LIVE na svom Facebook profilu i upozorio na ozbiljnu prijetnju koju predstavljaju domaći birokrati za njegov posao.

Šef Wagnera pričao je o svojim iskustvima s hrvatskim birokratskim sustavom te kako ga to sve više demotivira u radu. Izjavio je kako je primoran platiti velike iznose kako bi mogao raditi svoj posao, koji obuhvaća organiziranje događaja, kuhanje i prodaju hrane na različitim događajima i manifestacijama. Međutim, kako je naglasio u svom LIVE-u, problem nije samo u visini troškova, već i u činjenici da se novac često mora platiti unaprijed, čak i kada nije siguran hoće li događaj biti održan ili ne.

Ukratko, Šef Wagnera upozorio je na to da su hrvatski birokrati “ubili” mnogo ljudi koji su htjeli pokrenuti vlastiti biznis u Hrvatskoj te da ne postoji ništa što bi se dalo učiniti, bez obzira na osobna zalaganja i napore. Dodao je kako se ovaj problem ne rješava na državnoj razini te se stoga nemoguće riješiti središnje vlade. Upozorio je i da se takve stvari događaju i u drugim državama poput Rusije, no da Rusija ima drukčiju kulturu rada te da se ovakve stvari tamo ne bi mogle događati.

UŠef Wagnera LIVE-u, on je pozvao ljude da se uključe u rješavanje problema te da počnu razmišljati o tome kako njihova zajednica može pomoći u rješavanju ovog problema. Pozvao je ljude da se organiziraju i zahtijevaju od svojih vlasti da uvedu promjene u birokratskom sustavu.

Osim toga, komentirao je način na koji državni službenici rade te kako su takve osobe, koje nisu niti dijelom povezane s događanjima koje organizira, sposobni preuzeti jedan sasvim drukčiji pristup i rješenje problema. Za njega, to je kamen spoticanja za razvoj i uspjeh ne samo njegovog posla, već cjelokupne države.

Situacija koju je opisao Šef Wagnera u svom LIVE-u odražava probleme s kojima se suočavaju mnogi poduzetnici u Hrvatskoj. Ovaj je problem zajednički u cijeloj državi, ali to je problem koji se može riješiti samo na nacionalnoj razini. Stoga je neophodno da se političke odluke donose na način koji potiče i olakšava pokretanje i razvijanje malog biznisa. Kad bi se to dogodilo, izdržljivost i rast poduzetnika u Hrvatskoj mogli bi postati značajan pokretač gospodarskog rasta, izvanredan generator radnih mjesta te jedan od najboljih puteva za smanjenje nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Exit mobile version