Site icon svakodnevno.me

Trener Hajduka Ivan Leko uoči Varaždina, 30. kolo HNL-a

Povodom gostovanja Hajduka u Varaždinu u okviru 30. kola HNL-a, tiskovnu konferenciju održao je trener splitske momčadi, Ivan Leko.

– Kad se gledaju sve tri naše utakmice dobili smo sve tri, a mogli smo sve tri izgubiti. Poletan protivnik, mlad, igraju nogomet. Meni se to sviđa gledati. Igraju presing, stabilni su. Volio bih da pobijedimo, ali sigurno nas čeka zahtjevna utakmica – rekao je Leko, a zatim dodao:

Hajdukova obrana je problem

– Bio je dobar tjedan. Bilo nas je malo, ali smo napravili tri-četiri dobra treninga. Uživao sam. Nadam se da po tome možemo nešto očekivati. Za mene je ovo najbolja skupina momaka u kojoj sam do sada bio. 

Je li obrana najveći problem?

– Je, problem je. Ali, do utakmice u Rijeci bili smo najbolji napad lige. Činjenica je kada primaš toliko golova ne možeš ništa očekivati. Mi smo na istim golovima kao u prvom dijelu sezone, samo što puno više primamo.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hoće li utakmice do kraja sezone biti filter za iduću sezonu?

– Teško je to reći u ovom momentu. To u velikom klubu ne postoji. U velikom klubu moraš naći individualnu motivaciju za svaki trening. Postoji samo sljedeća utakmica, za sve nas. U mojoj glavi sljedeća sezona ne postoji, već samo Varaždin. Što će biti kasnije, bit će puno vremena za pričati.

Hajduk 20 godina nije bio prvi

Je li svaka utakmica do kraja sezone bitna bez obzira na ljestvicu?

– Normalno da imaju. Svaka utakmica je jako bitna. Hajduk 20 godina nije bio prvi. Isto ću se veseliti pobjedi imali bod ili 50 manje od prvog. Moraš svoje pokušati napraviti na najbolji mogući način.

Što kažete na Teklića i Šegu?

– Obojica su ključni igrači Varaždina. Teklić je igrač s najviše driblinga u ligi. On je jedan od četiri-pet najboljih ofenzivnih igrača u ligi. Drago mi je da je pokazao svoj talent. Nažalost, ovdje mu nije bio moment. Želim mu svako dobro, da napravi dobru karijeru.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Planirate li vratiti Sentića na vrata?

– To je daleko pitanje. Nama je fokus sljedeća utakmica, a što će biti, vidjet ćemo.

Koja je poruka juniorima?

– To je ogromna stvar za klub, za svakog od tih momaka, trenera, svih ljudi iz Akademije. Sjetim se kada sam ušao u ovaj klub s deset godina. Uhvate me emocije. Htio bih im sa svoje pozicije poslati puno energije, da uživaju, prezentiraju se na najbolji mogući način – zaključio je Leko. 

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version