Site icon svakodnevno.me

AZ Alkmaar na penale u finalu Lige mladih, čeka Hajduk ili Milan

AZ Alkmaar na penale u finalu Lige mladih, čeka Hajduk ili Milan

U samo 20-ak sati AZ Alkmaar dvaput je pobijedio na finale u Uefinim klupskim natjecanjima. Seniori su u četvrtak preokrenuli zaostatak 2-0 protiv Anderlechta u uzvratu četvrtfinala Konferencijske lige pa prošli u raspucavanju 4-1, a juniori su izbacili lisabonski Sporting u Ženevi 6-5 (2-2) i čekaju boljega iz drugog polufinala između Hajduka i Milana (18 sati).

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Diogo Cabral doveo je Portugalce u vodstvo u devetoj minuti, AZ Alkmaar okrenuo je dvama golovima u kratko vrijeme (Poku u 30. i Daal u 36.). Već u prvoj minuti nastavka Nizozemci su skrivili penal koji je realizirao Chico Lamba.

Do kraja utakmice nije bilo golova, ali je u posljednjim trenucima nadoknade stoper Finn Stam dobio izravan crveni karton i propustit će finale u ponedjeljak (18 sati).

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U raspucavanju su presudile obrane AZ-ova golmana Owusu-Odura u trećoj (udarac Chica Lambe) i četvrtoj seriji (Rodrigo Ribeiro), dok je za njegovu momčad u trećoj seriji promašio Fedde De Jong. Zanimljivo, dvije je obrane penala u četvrtfinalu Konferencijske lige imao golman seniora AZ-a, australski reprezentativac Matthew Ryan.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version