Site icon svakodnevno.me

LIVE Pentagon: Šaljemo Ukrajincima tenkove Abrams; Rusi napali Odesu i ozlijedili četvero civila

Foto: VALENTYN OGIRENKO

Ruska agresija na ukrajinski teritorij traje više od godinu dana. Japanski premijer posjetio je razorenu Buču i naglasio važnost suradnje Japana i Ukrajine

Odaberi temu koju želiš pratiti

Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku



Source link
Nedavno objavljena vijest u američkim medijima o slanju tenkova Abrams Ukrajini podigla je mnoge obrve. Pentagon se odlučio za ovaj potez nakon višegodišnjeg konflikta između Ukrajine i Rusije koji traje još od 2014. godine.

Abramsovi tenkovi su jedni od najnaprednijih tenkova na svijetu, a njihova uporaba u ratu može imati veliki utjecaj na njegov ishod. Od strane Ukrajine, ovi tenkovi će se koristiti u obrani od ruske agresije koja se proteklih godina samo pojačava.

Rusija je nedavno opet pokazala agresivnost prema Ukrajini napadom na Odesu, koji je rezultirao ozljeđivanjem četvero civila. Napad je stoga samo još jedna potvrda da se situacija na istoku Europe ne smiruje.

SAD i NATO su stoga intervenirali slanjem vojne pomoći Ukrajini, što uključuje i najsuvremeniju tehnologiju, poput ovih tenkova. Ipak, slanje tenkova Abrams nije samo gesta solidarnosti, već i politički znak SAD-a koji pokazuje snagu i odlučnost u suočavanju s ruskom agresijom.

Rusija je, pak, reagirala na ovaj potez Pentagona upozorenjem da će odgovoriti na svaku provokaciju Sjedinjenih Država. Sve to govori o tome koliko je situacija u regiji napeta, a rizik od šireg sukoba postaje sve veći.

Zbog svega navedenog, vrlo je važno da se svi dionici sukoba ponašaju uz maksimalnu odgovornost i suzdržanost kako bi se postigao mir i stabilnost u ovoj regiji. Jer, kao što smo vidjeli mnogo puta prije, ratni sukobovi donose samo smrt, patnju i razaranje.

Exit mobile version