Site icon svakodnevno.me

Legenda Borussije: Očekujemo puno navijača Hajduka i veliki broj Hrvata koji žive ovdje…

Spektakl na Signal Iduni ili legendarnom Westfalenu, kako svi zovu stadion Borussije Dortmund, sve je bliže. Susret je u srijedu u 18.30 sati, a za stranicu njemačkog kluba najavio ga je direktor klupskog centra za rad s mladima, slavni bivši nogometaš kluba iz Dortmunda Lars Ricken. Za one mlađe, Ricken je sportskoj javnosti ostao upamćen po golu u finalu Lige prvaka 1997. protiv Juventusa. 

Foto: Sven Simon/DPA

Borussia je s dva gola Riedla vodila 2-0, u 65. minuti smanjio je Del Piero, Juventus je pritiskao, a onda je u igru ušao tinejdžer Lars Ricken umjesto Stephana Chaupiisata i samo 16 sekundi nakon ulaska u igru zabio za 3-1 i riješio utakmicu.

– Koliko nam znači ova utakmica najbolje pokazuje podatak da igramo na Signal Iduni, našem glavnom stadionu. I da, ovo je velika prilika da ove godine izborimo Final Four Lige prvaka – rekao je Ricken.

Foto: Sven Simon/DPA

Prošle godine u istoj ovoj fazi na istom stadionu igrali su protiv Atletico Madrida, a na tribinama je bilo 20.000 gledatalja. Naravno, i ove se godine očekuje veliki broj navijača Borussije, ali i dolazak splitskih navijača.

– Tu smo utakmicu izgubili dosta nesretno, ali zato sada želimo proći tu stepenicu. Hajduk je dobar, izbacili su Manchester City, s kojim smo ove sezone igrali dvaput, jednom remizirali i jednom izgubili. To dovoljno govori o snazi splitske momčadi, a imat će i značajnu podršku navijača – rekao je Ricken.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Da, u Njemačkoj živi veliki broj Hrvata i sigurno će doći pomoći splitskoj momčadi da izbori završni turniru Lige prvaka. 

– Znamo da će doći veliki broj navijača Hajduka iz Hrvatske kao i veliki broj Hrvata koji žive u Njemačkoj. Nadamo se da će na stadion doći i veliki broj naših navijača da nam daju podršku – zaključio je Ricken.

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Susret Borussije i Hajduka izravno će prenositi ArenaSport, a bit će i na Hajduk Digital TV. Splićanima želimo svu sreću, a navijačima koji dođu u Dortmund da sportski navijaju i pomognu juniorima Hajduka da izbore završnicu Lige prvaka. 

 

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version