Site icon svakodnevno.me

VIDEO Zrinka Ljutić poput Janice Kostelić bez štapa ušla u drugu vožnju

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (19) izborila je drugu vožnju veleslaloma Svjetskog kupa u švedskom Areu zauzevši 28. mjesto u prvoj vožnji, dok je Leona Popović (25) bila 46.

Zrinka je u cilj ušla s 2.83 sekundi zaostatka za Mikaelom Shiffrin, a više od pola prve vožnje Hrvatica je odradila bez desnog štapa!

Televizijski prijenos nije uhvatio trenutak kad je Zrinka izgubila desni štap u gornjem dijelu staze, a Zrinka je unatoč izazovu dobro odskijala do cilja i izborila drugu vožnju veleslaloma. 

Foto: screenshot/HRT

Video Zrinkine vožnje bez štapa pogledajte OVDJE.

Ta nas je situacija podsjetila na Janicu Kostelić. Najbolja hrvatska skijašica svih vremena izgubila je štap i rukavicu na sljemenskoj utrci 2006., ali je unatoč tome osvojila treće mjesto u slalomu.

Shiffrin lovi rekord

Što se tiče veleslaloma u Areu, Shiffrin je do sada u karijeri zabilježila 85 pobjeda, jednu manje od rekordera Šveđanina Ingemara Stenmarka. Upravo danas može osvojiti 86. utrku u karijeri i time izjednačiti veliki rekord.

Foto: TT NEWS AGENCY

Shiffrin, koja je startala kao sedma, trenutačno ima 0.58 sekunde prednosti ispred Kanađanke Valerie Grenier, dok je treća Austrijanka Franziska Gritsch sa 0.93 zaostatka.

Leona Popović nije izborila drugu vožnju zauzevši 46. mjesto sa 4.45 sekundi zaostatka. Druga vožnja na rasporedu je u 13.00 sati.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version