Site icon svakodnevno.me

Josip Stanišić Kylian Mbappe, Bayern PSG

Prema pisanjima većine novinara koji prate Bayern München, večerašnju utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a na desnom boku trebao bi započeti Josip Stanišić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrvatski reprezentativac ušao je u igru na Parku Prinčeva tek u 90. minuti, no u zadnje dvije utakmice našao se u prvih 11 Juliana Nagelsmanna. Međutim, neće imati nimalo lagan zadatak. Primarni cilj bit će mu zadržati Kyliana Mbappéa što znači da vrlo vjerojatno neće sudjelovati u završnici Bavaraca i upuštati se u napadačke izlete.

Mbappé je, podsjetimo, u prvoj utakmici odigrao samo posljednjih 30-ak minuta budući da još uvijek nije bio na 100% zbog ozljede rebra zbog koje je propustio tri utakmice. Ali sad jest! U zadnje tri utakmice najveća zvijezda PSG-a zabila je pet golova i asistirala za još dva. I sad potpuno ‘napaljen’ čeka okršaj s Bayernom jer je ovo za Parižane utakmica sezone, jer se ionako podrazumijeva da će osvojiti prvenstvo. 

Foto: SARAH MEYSSONNIER

No, Stanišić je već zaustavio Mbappéa, pa zašto ne bi opet? Francuski L’Equipe podsjetio je na utakmice Hrvatske i Francuske u Ligi nacija i posvetio tekst našoj mladoj nadi.

– Josip Stanišić je u lipnju s Hrvatskom osvojio sve duele protiv Kyliana Mbappéa. Za ovu uzvratnu utakmicu između Bayerna i PSG-a, on će biti jedan od bavarskih oružja protiv Francuza – piše Loic Tanzi i dodaje:

Foto: GONZALO FUENTES

Foto: GONZALO FUENTES

– Mbappé nema Stanišića u dobrom sjećanju. Tri tjedna je Nagelsmann tražio formulu kako bi smanjio utjecaj francuskog napadača bez suspendiranog Benjamina Pavarda. Bez obzira na njegovu visinu (1.87), Stanišić je pokazao da je brz igrač. Na Saint-Denisu Mbappé ga nijednom nije pretrčao. 

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version