Site icon svakodnevno.me

Policajci fotografirali tijelo Kobeja Bryanta, sada će morati platiti 29 milijuna dolara

Dok je cijeli svijet oplakivao odlazak jednog od najvećih košarkaša svih vremena, netko nije imao ni grama empatije i ljudskosti pa je htio iskoristiti tuđu nesreću i na tome zaraditi. No sada će morati platiti masnu odštetu, piše New York Times. 

Kobe Bryant, njegova kći Gianna i još sedmero putnika poginuli su 26. siječnja 2020. godine u teškoj nesreći nakon što se njihov helikopter srušio na brdu Santa Monica u Kaliforniji. Putnicima kobnog leta nije bilo spasa, a do mjesta nesreće su odmah nakon pada došli policajci i vatrogasci. Tijela legendarnog Kobeja Bryanta i ostalih bila su u neprepoznatljivom stanju, no pojedini policajci htjeli su zaraditi na njima pa su ih fotografirali i htjeli objaviti. Slali su ih kolegama. 

Vanessa Bryant pobijedila na sudu 

Taj potez izazvao je zgražanje javnost i obitelji poginulih, Kobejeva udovica Vanessa odlučila ih je tužiti, čak je i javno objavila njihova imena, a nakon dvije godine stigao je i sudski epilog cijelog slučaja. Policija okruga Los Angeles morat će Vanessi Bryant isplatiti odštetu od 29 milijuna dolara zbog narušavanja privatnosti i nemara jer su dijelili fotografije mrtvih ljudi. 

– Živim u strahu da će tijelo moje kćeri biti na društvenim mrežama i da će se to pojaviti – rekla je Vanessa Bryant koja je svjedočila tijekom ročišta.

Foto: Instagram/ kolaž

Uz ovaj iznos, obitelj Bryant pripalo je i dodatnih 15 milijuna dolara koje im je porota dodijelila nakon suđenja na saveznom sudu u kolovozu prošle godine. Chris Chester, čija supruga i kći su poginule u istoj nesreći, također je tužio policiju i njemu će pripasti 20 milijuna dolara.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version