Site icon svakodnevno.me

Ponos Maglaja trenirao poput Rockyja: Trčao sam na planinu Ozren i napravio neke sprave

Moji prijatelji često putuju na relaciji Zagreb – Maglaj i putujem često kamionima, autobusima, s prijateljima. Ovisi kad mogu zbog posla i primanja jer radim kao profesionalni vatrogasac, započeo je Selver Mahmić (25, 0-1) koji će se boriti na nadolazećoj desetoj priredbi Fight Nation Championshipa koja će se prvi put održati izvan granica Republike Hrvatske, odnosno u Ljubuškom u Bosni i Hercegovini.

Nakon uspjeha u kickboxing svijetu, Selver se odlučio na iskorak u MMA kavez. Gledali smo ga u finalu treće sezone ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige protiv Davida Sivonjića (21, 1-0) gdje je izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom.

– Kažu da udaram jako, a kao što se vidjeli na prethodnom meču u svaki udarac dajem 100 posto. Moji treninzi su počeli 2014. godine na nagovor mog prijatelja. Odmalena sam se bavio poljoprivredom i zemljište koje smo obrađivali otac i ja bilo je blizu tog prijatelja, on je trenirao MMA. On je vidio koliko sam fizički jači i pitao bi li ja htio trenirati, tako je krenulo.

Prije devet godina Maglaj su zadesile velike poplave i uništile mnoštvo kuća, pa tako i onu u kojoj je bila dvorana u kojoj je Selver trenirao. Ali preselio se, krenuo ispočetka i odlučio dolaziti u American Top Team. A svojevremeno je trenirao i kao Rocky Balboa kad se u četvrtom nastavku filma pripremao za okršaj protiv Ivana Drage.

– Morao sam se snalaziti, nisam odustajao. Pošto je moja kuća ispod planine Ozren, često sam trčao na nju, radio fokusere vani, napravio neke sprave u šumi i nisam dozvolio da zbog tog ne treniram – objasnio je borac iz Maglaja. 

U Sutinskim vrelima bodrila su ga dva autobusa navijača, a stvari se neće promijeniti ni u Ljubuškom.

– Očekujem jedan ili dva autobusa, već se organizira. Bez obzira na to što je put duži nego do Zagreba, nema granice ni putarine.

Ulaznice su u prodaji putem kupikartu.ba sustava, a podsjetimo, FNC s jubilarnom desetom priredbom u Ljubuški u Bosnu i Hercegovinu stiže 4. ožujka. Oni koji priredbu neće moći pratiti uživo iz dvorane, to će moći napraviti kupnjom PPV-a putem FNC.tv, dok će uvodne borbe biti dostupne besplatno putem YouTube kanala 24sata.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version