Site icon svakodnevno.me

Umro Ćiro Blažević: Dalić: Izgubio sam nogometnog oca. Plakao je na telefon

Dalić me jedini od mojih nasljednika zvao povremeno za pokoji savjet. A svi ovi ostali uhvate funkciju i onda misle da su popili svu pamet svijeta!, špotao je svoje ‘sinove’ Miroslav Ćiro Blažević, koji je umro u 88. godini.

I premda su ga na izborničkoj funkciji naslijedili i Zlatko Kranjčar i Slaven Bilić i Igor Štimac i Niko Kovač koje je vodio kao igrače i koji su ga uvijek hvalili kao trenera, najbolji je odnos Ćiro ostvario s najuspješnijih izbornikom u hrvatskoj povijesti Zlatkom Dalićem.

– Mogu ja deset puta postati svjetski prvak, Ćiro će uvijek biti trener svih trenera. Moj mentor, učitelj, prijatelj i nogometni otac – govorio je Dalić nakon Ćirine smrti pa pred kamerom RTL-a emotivno izustio:

Foto: PIXSELL.

– Prije šest mjeseci izgubio sam oca, a sad i nogometnog oca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rekao je što pamti o Ćiri:

– Uvijek je bio pun energije, veseo, nasmijan, svima na usluzi, a i kad bi rekao nešto lošije, nitko se nije mogao ljutiti na njega. U onoj momčadi iz 1998. ujedinio je igrače, a to je bilo jako teško.

Foto: Drago Sopta/HNS

Svjetsku broncu Dalić je posvetio upravo Ćiri Blaževiću, ali nakon Katra vidjeli su se samo jednom.

– Stalno smo odgađali naš susret, uvijek je nešto iskrsnulo, ali čuli smo se redovito. I jedini mi je put u životu plakao na telefon. Eto, sve je bitke u životu dobio, ovu nije uspio, ali borio se do kraja – zaključio je Dalić.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version