Site icon svakodnevno.me

Livaja i Stojković, Hajduk i ŽNK Split najbolji u Splitu u 2022. Jakobušić: Kako igramo, nećemo dogodine biti tu

Splitski savez športova dodijelio je nagrade najboljima u protekloj godini. Najuspješnija sportašica Splita je Lena Stojković iz Taekwondo klub Marjan. Najuspješniji sportaš je Marko Livaja iz Hajduka. On nije došao zbog bolesti pa je nagradu preuzeo Lovre Kalinić.

– Hvala svima na lijepim riječima. Čast mi je zaslužiti nagradu u svom gradu, hvala svima što su prepoznali rad našeg kluba – rekla je Lena.

– Svi znamo koliko nam znači Marko koji je stigao na početku ovoga što gradimo. On je fenomenalan i kao igrač i kao čovjek – kazao je Kalinić.

Najperspektivnija sportašica Splita u 2022. je Ivana Duvančić iz Taekwondo kluba Marjan, a sportaš Jere Hribar iz Plivačkog kluba Grdelin. Najuspješnija ženska sportska ekipa Splita za 2022. je ŽNK Split, a muška HNK Hajduk.

– Deset godina nismo bili najbolja momčad Splita, a kako igramo zadnje dvije utakmice nećemo ni dogodine biti ovdje. Ali ja vjerujem u jaki i moćni Hajduk i da ćemo se ipak naći dogodine ovdje na istom mjestu – rekao je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić. 

Posebnu nagradu Veliki promicatelj splitskog sporta dobila je tvrtka Deltron na čijem je čelu Mladen Drnasin, predsjednik HVS-a. Najuspješniji trener ženskih kategorija je Veljko Laura iz Taekwondo kluba Marjan, a muških Marko Mastelić iz ASK-a. 

Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Jelena Brešković iz Judo kluba Kaštela, a sportaš Dino Sinovčić iz Plivačkog kluba Mornar. Najuspješnija sportašica s oštećenim sluhom je Matea Kolovrat iz Taekwondo kluba Marjan, a sportaš Pero Jukić iz Rukometnog kluba Solin.

Foto: Tomislav Gabelić/24sata

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version