Site icon svakodnevno.me

Marko Ančić iz ATT-a Zagreb je izdominirao na FNC amaterskom

Tri poluge, tri pobjede. Rezime je to borbi Marka Ančića (19), mlade nade zagrebačkog American Top Teama, koji je dobio nagradu za najboljeg borca šestog amaterskog turnira u organizaciji Fight Nation Championshipa. Nakon što je samo par dana prije osvojio juniorski i seniorski turnir u grapplingu te nakon mjesec dana ozbiljnih treninga MMA-a, Ančić je pokazao o kakvom se potencijalu radi.

Najbrže rastuća MMA organizacija u ovom dijelu Europe visoko postavlja letvicu i na amaterskim turnirima, a cijeli turnir možete pogledati na YouTube kanalu 24sata. Skoro četiri sata trajalo je nadmetanje boraca koji tek žele početi profesionalni put u svijetu slobodne borbe. Neki su prvi put osjetili čari skidanja kilograma te sudačkog brifinga prije meča, suradnje s cutmanima i nastupa u prijenosu uživo.

Foto: Marko Andrijašević/FNC

Borci su se natjecali u šest težinskih kategorija, a zagrebački ATT imao je pobjednike u tri kategorije te je ujedno bio najbolji klub turnira.

Foto: Marko Andrijašević/FNC

U bantamu (-61 kg) najbolji je bio Bruno Čabula iz zagrebačkog Mangetsua, laku kategoriju (-70 kg) poharao je spomenuti Ančić, a u velteru (-77 kg) najbolji je bio Ognjen Radaković iz ATT-a. Srednju kategoriju (-84 kg) osvojio je Niko Martan iz pulskog Trojan Teama, a u poluteškoj kategoriji (-93 kg) pobijedio je Frano Brnada, koji trenira u mostarskom Slava MMA timu i ATT-u Zagreb. Pobjedu je u teškoj kategoriji (-120 kg) odnio Marko Bačić iz Trogira. 

Foto: Marko Andrijašević/FNC

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version