Site icon svakodnevno.me

HNL Istra – Hajduk: ‘Hajdučko srce’ srušilo svoj bivši klub, Ante Erceg golove burno slavio

Svaki put kada na travnjak stane preko puta Hajduka pretvori se u Mbappéa. Ili Lewandowskog, kako kome drago. U temperamentnom Anti Ercegu (32) pobude se osjećaji kojih vjerojatno nije niti svjestan dok je u “civilu” pa, eto, nekako uvijek presudi bivšem klubu.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Kao što je učinio i u sudaru 19. kola HNL-a u kojem je Istra razbila Hajduk 3-0 na Aldo Drosini, a Erceg svojoj vječnoj ljubavi utrpao dva komada.

Foto: Sofascore za 24sata

Prvi je dao u 29. minuti, drugi u 65. I oba je burno proslavio pokazujući palcima na broj na leđima, a onda i stavivši ruke iza ušiju kao da traži huk s tribina. Upravo na jednoj ruci, na zapešću, ima tetovažu Torcide koju je napravio one godine kada mu je Hajduk dodijelio “hajdučko srce”. Do danas ju je nakon njega dobio samo Marko Livaja.

Foto: Hajduk.hr

Erceg je rođeni Splićanin, a “hajdučko srce” dobio je 2017. godine. Tada je rekao kako će u Hajduku završiti karijeru, a pola godine kasnije više nije igrao za splitski klub.

Poljud je napustio u siječnju 2018. godine, Hajduk je transferom u Shabab Dubai na Ercegu zaradio 1,5 milijuna eura, no njegova je karijera krenula silaznom putanjom. U danskom Brondbyju nije se naigrao, još manje u Esbjergu i Nenad Bjelica i Osijek postali su nova stanica za revitalizaciju.

Foto: PIXSELL, 24sata

A tada – novi peh. Najveći. Najteža ozljeda u karijeri. U svibnju 2021. u završnici sezone na treningu je doživio tešku ozljedu koljena, prošao dvije operacije i pauzirao osam mjeseci. Teških je osam mjeseci to bilo…

Pokušao je promijeniti tijek karijere, no s Bjelicom se nije slagao. Nakon ozljede više ništa nije bilo isto, a prevladao je i temperament zbog kojeg se, dok je igrao za Osijek, sukobio s redarom i potrgao vrata na utakmici protiv Zmijavaca.

U Istri je konačno pronašao svoje mjesto pod suncem. S dva gola Hajduku, stigao je do ukupno devet ove sezone. Osam je dao u HNL-u, a jedan u Kupu.

A kada je prošle sezone zabio na Poljudu, gol nije proslavio. Samo je stisnuo šaku. Gonzalo Garcia ga je nešto kasnije izvadio iz igre, a Poljud ga je izviždao… Čini se da ga je upravo taj trenutak najviše zabolio…

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version