Site icon svakodnevno.me

Kafić u Brazilu dijeli besplatno pivo za svaki gol Hrvatske protiv Argentine

Hrvatski kafić u brazilskom gradu São José do Santos, udaljenom 86 kilometara od São Paula, posjetiteljima će davati besplatnu pivu za svaki gol koji u utorak zabije Hrvatska protiv Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Bit će to teška utakmica, mislim da će biti 0-0 ili 1-1. Očekujem da će hrvatski vratar ponovo biti pravi – rekao je Tomislav Badovinac, vlasnik kafića “Croácia Sports Bar”, u razgovoru za brazilski portal G1 Globo.

Badovinac, rođen u Iloku, gradu na istoku Hrvatske, živi u Brazilu gotovo 30 godina a kafić je otvorio 2017.

Lokal, s čijeg stropa vise zastavice svih sudionika Svjetskog prvenstva, no na čijim se zidovima ističu velike zastave Brazila i Hrvatske, bio je mjesto gdje su posjetitelji u petak pratili četvrtfinalnu utakmicu.

– Imali smo puno gostiju. Naše zaposlenice bile su odjevene u hrvatske dresove, a bilo je i puno navijača u brazilskim dresovima. Ambijent je bio doista dobar – kaže Badovinac s kapom šiltericom na glavi, u crveno-bijelim kvadratićima.

Foto: Croacia Sports Bar

Kako bi privukao što više ljudi da dođu navijati za Hrvatsku protiv susjedne Argentine, tradicionalnog rivala Brazila, obećao je besplatnu pivu svakom posjetitelju kada Hrvatska zabije gol.

Hrvatska i Argentina igrat će u utorak u 20 sati po hrvatskom vremenu. Tada će u São Paulu biti 16 sati.

– Uđe li pak Hrvatska u finale, svakog posjetitelja ću i prilikom te finalne utakmice počastiti pivom za svaki zabijeni gol Hrvatske. A postane li Hrvatska prvak svijeta svim prisutnim gostima ću dati besplatni vaučer od 50 reala (oko 70 kuna) za konzumaciju pića – rekao je.

To će se odnositi na sve osobe koje budu prisutne u kafiću uoči početka utakmice. Besplatno piće odnosi se samo na golove postignute unutar 90 minuta, ne i tijekom produžetaka i eventualnih jedanaesteraca.

Badovinac, koji živi u São José do Santosu posljednjih pet godina, kaže kako je bio pogodio rezultat utakmice Hrvatske i Brazila.

– Uoči utakmice sam ovdje rekao ljudima da će biti 1-1 ali da će Hrvatska pobijediti na jedanaesterce jer će naš vratar sve obraniti. Kada je Brazil zabio (u 106. minuti produžetka) počeli su vikati da im platim okladu – rekao je.

Foto: Croacia Sports Bar

 – Na kraju utakmice, dakako, nisam im morao ništa platiti – dodao je smijući se.Razočarani Brazilci u utorak će tako dobiti novu priliku za besplatnim pićem.

Hrvatska je bila pobijedila s 3-0 Argentinu 2018. godine u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, na kojem je tada osvojila srebrnu medalju.

Najčitaniji članci



Source link

Exit mobile version